Σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Νοέμβριος 30, 2017 13:02

Σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας

Η καθυστέρηση έναρξης της καμπάνιας στο εργοστάσιο ζάχαρης της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα δημιούργησε διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα να σταματήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο και η λειτουργία του, ένα μήνα μετά το άναμμα του καμινιού.

Λόγω των διαφόρων προβλημάτων και της αλλαγής διοίκησης της ΕΒΖ η καμπάνια για φέτος, μετά από αρκετές αναβολές, ξεκίνησε αργά στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο καιρός και οι βροχές να καθυστερήσουν τους αγρότες στην διαδικασία εξαγωγής των τεύτλων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης είχε αναφερθεί κατά την επίσκεψή του εργοστάσιο στην Ορεστιάδα σε μία προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συγκομιδής των τεύτλων με την συμβολή του στρατού καθώς ο καιρός δυσκόλευε την διαδικασία. Παρόλα αυτά οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έκαναν την διαδικασία εξαγωγής των τεύτλων αδύνατη οπότε η διοίκηση αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία του εργοστασίου.

Όπως έγινε γνωστό το εργοστάσιο της Ορεστιάδας θα δέχεται ζαχαρότευτλα το αργότερο μέχρι την Δευτέρα και έπειτα θα συνεχίσει η επεξεργασία μέχρι εξαντλήσεως των τεύτλων οπότε και θα σταματήσει την λειτουργία του.

Τι θα γίνει με τα τεύτλα που έχουν μείνει στα χωράφια;

Η λειτουργία του εργοστασίου ζαχάρεως θα συνεχίσει πιθανότατα τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να είναι καλύτερες οι καιρικές συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να εξάγουν τα τεύτλα που δεν μπόρεσαν να συγκομιστούν τώρα.

Ωστόσο οι αγρότες φοβούνται την οικονομική ζημιά που θα τους επιφέρει αυτή η εξέλιξη καθώς εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτή η πολύμηνη παραμονή στα χωράφια θα ρίξει πολύ τον ζαχαρικό τίτλο των ασυγκόμιστων τεύτλων βάσει του οποίου καθορίζεται και η πληρωμή των παραγωγών.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Νοέμβριος 30, 2017 13:02

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter