Στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ο Ακάρ

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2020 11:27

Στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ο Ακάρ

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκαν στη μεθοριακή γραμμή στον Έβρο αλλά και στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά
Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε, την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, “στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε”.

Σύμφωνα με το Anadolu, τον Ακάρ και τους αρχηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχτηκαν στηn 54η Διοίκηση Μηχανικής Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Διοικητής Εκρέμ Τσενάλπ, ο 1ος Διοικητής Στρατού, Στρατηγός Μούσα Αβσεβέρ και άλλοι αξιωματούχοι.


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2020 11:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV