ΔΠΘ: Υπεγράφη η σύμβαση για έργο υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2020 12:38

ΔΠΘ: Υπεγράφη η σύμβαση για έργο υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου η Σύμβαση μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης που αφορά στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δίκτυο μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής».

 Πρόκειται για ένα δίκτυο μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών με συνολικό μήκος περίπου 3.5 χιλιομέτρων διερχόμενο από εκτάσεις που καλύπτονται από βλάστηση (πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα, θάμνους) που θα συνδέει τις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιούπολης (Τμήματα, κτίριο Διοίκησης, κ.λπ.) μεταξύ τους, με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής καθώς και με το θερινό σινεμά – αναψυκτήριο.

 Είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, για πεζοπορία και ποδηλασία. Θα πληροί όλες τις προδιαγραφές χρήσης από ΑΜΕΑ και ποδηλάτες και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές, το προσωπικό αλλά και το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να περιηγηθεί άνετα, ξεκούραστα και ευχάριστα στο φυσικό περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης.


Με τη διάνοιξη πεζοπορικών διαδρομών διευρύνονται οι επιλογές που έχουν τα χιλιάδες άτομα που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο και τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσω των προτεινόμενων προς τοποθέτηση πληροφορικών πινακίδων, για την πλούσια βιοποικιλότητα ειδών άγριας χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στη περιοχή, να τα παρατηρήσουν και να τα φωτογραφίσουν.

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 470.000,00€, ενισχύεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με το ποσό των 423.000,00€ και από την εθνική συμμετοχή (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) με το ποσό των 47.000,00€ Στο κτήριο Διοίκησης με τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλεξανδρο Πολυχρονίδη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΡΟ κ. Νικόλαος Τσιλικίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λουρίκας, ο Γεν. Διευθυντής κ. Στάθης Κεφαλίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος  CLLD /LEADER κ. Δημήτριος Πολιτειάδης.


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2020 12:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV