Σουφλί: Πρόγραμμα τις WWF προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2019 16:03

Σουφλί: Πρόγραμμα τις WWF προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η WWF Greece, το “WWF Impact Ventures Greece” έρχεται στην περιοχή του Έβρου και στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου προσφέροντας εργαλεία για να δημιουργήσει δεξιότητες στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, ως μέσο καταπολέμησης του φαινομένου εγκατάλειψης της περιοχής.

Απευθύνεται σε δημιουργικούς ανθρώπους με βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες, νεοσύστατες ή υπάρχουσες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τους στόχους διατήρησης των σημαντικών οικοσυστημάτων στη Δαδιά, να αναπτύξουν τις  επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να επιταχύνουν την ανάπτυξη της επιχείρησή τους στις εν λόγω περιοχές.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άτομα, ομάδες, υπάρχουσες επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης/ Επιτάχυνσης (Acceleration Program) που περιλαμβάνει :

 • υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη και συμβούλους
 • ειδικά σχεδιασμένα και εξατομικευμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops)
 • πρόσβαση σε τοπικά και διεθνή δίκτυα διασύνδεσης
 • πρόσβαση σε δυνητικούς επενδυτές

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βραβεία συνολικής αξίας 20.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 6 Μαρτίου 2019.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος του WWF στον Έβρο Δώρα Σκαρτσή στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ. η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν ενώ θα είναι καλυμμένα τα έξοδα των συμμετεχόντων για τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα WWF Impact Ventures for Greece θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο Κουκούλι (http://www.koukoulihotel.gr ).

Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του προγράμματος (greece-wwf-impact.ventures/):

Δαδιά: ένας μοναδικός βιότοπος για τα αρπακτικά πουλιά στην Ευρώπη

Διατήρηση σημαντικών οικοσυστημάτων και ειδών στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, στην περιοχή του Έβρου

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στη βορειοανατολική Ελλάδα, «σταθμός μετεπιβίβασης» σε μια από τις δύο κυριότερες διαδρομές των μεταναστευτικών πουλιών προς την Αφρική, το Δάσος της Δαδιάς είναι ξακουστό ως ο σημαντικότερος βιότοπος για τα πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Φιλοξενεί τη μοναδική αναπαραγωγική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια, ενώ αποτελεί από τα τελευταία καταφύγια στην Ελλάδα για τον παγκοσμίως απειλούμενο Ασπροπάρη. Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων για την καταπολέμηση των μεγάλων και μικρών σαρκοφάγων ζώων αποτελεί μία από τις κύριες απειλές για τη ζωή τους. Επίσης, η μείωση της ελεύθερης βόσκησης και η εγκατάλειψη της γεωργίας μικρής κλίμακας άφησε μικρότερα και λιγότερα ανοίγματα στο δάσος, συνεισφέροντας στη μείωση τροφής των σπάνιων αρπακτικών.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Να παρέχουμε τα εργαλεία, ειδικότερα στη νεότερη γενιά, για να δημιουργήσει δεξιότητες στον τομέα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, ως μέσο καταπολέμησης του φαινομένου εγκατάλειψης της περιοχής.

Να θέσουμε τα θεμέλια για την ενεργοποίηση μιας ελεγχόμενης γεωργίας και κτηνοτροφίας στο δάσος, ώστε να στηρίξουμε την αποκατάσταση των τόσο αναγκαίων ανοιγμάτων για τον βιότοπο των αρπακτικών.

Τομείς στους οποίους μπορούν να στοχεύσουν οι επιχειρήσεις:

 • Νέες δραστηριότητες που θα στηρίζουν την τοπική – και ειδικότερα τη νεανική – επιχειρηματικότητα, με στόχο να διατηρηθεί η περιοχή οικονομικά ενεργή, συνεισφέροντας στην προστασία του οικοτόπου των σπάνιων αρπακτικών.
 • Νέες δραστηριότητες που θα σχετίζονται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία μικρής κλίμακας, για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ για το WWF Impact Ventures για την προστατευόμενη περιοχή της Δαδιάς!

Ποιους ενδιαφέρει

Αναζητούμε τις επιχειρήσεις αυτές που με καινοτόμες ιδέες, ισχυρές επιχειρηματικές προοπτικές και σεβασμό προς το περιβάλλον θα φέρουν το θετικό αντίκτυπο στην περιοχή της Γυάρου και της Δαδιάς.

 • Έχετε ή θέλετε να ιδρύσετε επιχείρηση που μπορεί να βασιστεί στην αξία που προσφέρουν τα σημαντικά φυσικά οικοσυστήματα;
 • Έχετε ανάγκη υποστήριξης και καθοδήγησης στον επιχειρηματικό σχεδιασμό;
 • Θέλετε να έχετε πρόσβαση σε εθνικά και διεθνή δίκτυα διασύνδεσης και δυνητικούς επενδυτές;
 • Το επιχειρηματικό σας μοντέλο βοηθά τις τοπικές κοινωνίες να προστατεύουν τη φύση αντλώντας παράλληλα έσοδα;

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει

Προσκαλούμε δημιουργικούς ανθρώπους με βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες,  νεοσύστατες ή υπάρχουσες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να ενισχύσουν τους στόχους διατήρησης των σημαντικών οικοσυστημάτων στη Δαδιά ή τη Γυάρο, να αναπτύξουν τις  επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να επιταχύνουν την ανάπτυξη της επιχείρησή τους στις εν λόγω περιοχές.

 • Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από άτομα, ομάδες, υπάρχουσες επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από την Ελλάδα.
 • Θα δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουφλίου ή των Β. Κυκλάδων.
 • Όλες οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά. Η καλή γνώση των Αγγλικών θα βοηθήσει στην ομαλή εκπόνηση του προγράμματος.

Κριτήρια επιλογής

 • Ο θετικός αντίκτυπος στις περιβαλλοντικές προκλήσεις διατήρησης των οικοσυστημάτων και ειδών στις προστατευόμενες περιοχές
 • Η συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας
 • Η ρεαλιστική στόχευση για την υλοποίηση της ιδέας, την προσέλκυση πελατών/χρηστών, αλλά και την επίτευξη του θετικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου
 • Η οικονομική βιωσιμότητα με βάση ένα απλό αλλά ξεκάθαρο επιχειρησιακό πλάνο που θα αναλύει τα παραγόμενα έσοδα (πωλήσεις προϊόντων / υπηρεσιών)
 • Η ομάδα πίσω από την ιδέα να είναι δυνατή, με εμπειρία και δέσμευση στους στόχους της.

Παροχές / Βραβεία

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης/ Επιτάχυνσης (Acceleration Program) που περιλαμβάνει :

 • υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη και συμβούλους
 • ειδικά σχεδιασμένα και εξατομικευμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops)
 • πρόσβαση σε τοπικά και διεθνή δίκτυα διασύνδεσης
 • πρόσβαση σε δυνητικούς επενδυτές

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν βραβεία συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Σας στηρίζουμε να δημιουργήσετε βιώσιμα, με οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, επιχειρησιακά πλάνα που μπορούν να φέρουν θετικό αντίκτυπο σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας: στο  Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, και στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου.

Πώς να συμμετάσχετε

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι στις 6 Μαρτίου 2019 και μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας εδώ.

Ακούστε όσα είπε σχετικά με το πρόγραμμα η υπεύθυνη του προγράμματος του WWF στον Έβρο Δώρα Σκαρτσή στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2019 16:03

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV