Έτοιμο για τον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής ΑΜΘ το ρομπότ του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2019 11:52

Έτοιμο για τον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής ΑΜΘ το ρομπότ του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Το ρομπότ που κατασκεύασαν παρουσίασε σήμερα το πρωί οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέργιο Αποστολακούδη.

Η παρουσίαση της ρομποτικής κατασκευής των μαθητών στο γραφείο του κ. Αποστολακούδη, στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται λίγο πριν την “επίσημη παρουσίαση” των μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, στον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ομάδα του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και το ρομπότ που κατασκεύασαν, θα λάβουν μέρος στον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ερχόμενο Σάββατο στην Ξάνθη.

Πάνω από 250 μαθητές θα συμμετάσχουν στον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων καλούνται να παρουσιάσουν κατασκευές με συγκεκριμένη θεματική ανά εκπαιδευτική βαθμίδα. Για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικά διαγωνιστικά κριτήρια. Έτσι οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων θα παρουσιάσουν πώς η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και των νησιών όλης της χώρας όπως επίσης θα μας κάνουν παρουσίαση των σχεδίων τους για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Πλανήτη Άρη. Τέλος, θα συνεργαστούν και θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι δράσης: το ρομποτικό ποδόσφαιρο.

Οι μαθητές των Γυμνασίων έχουν κατασκευάσει ρομπότ που διασχίζουν τους δρόμους του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα δούμε ρομπότ που συλλέγουν σταφύλια και τα μεταφέρουν στο οινοποιείο για την παραγωγή συγκεκριμένου χρώματος κρασιού. Οι λιγότερο έμπειρες ομάδες των Γυμνασίων θα διαγωνιστούν στον Πρωτέα. Έναν αγώνα ταχύτητας για ρομπότ διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Τέλος, οι μαθητές των Λυκείων θα παρουσιάσουν τεχνολογίες, αυτοματισμούς αλλά και τα επιχειρηματικά τους πλάνα για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος.

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Α.Μ.Θ για μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειάς μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.), στην πόλη της Ξάνθης.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (www.wrohellas.gr), με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 6 μηνών. Ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από την ανακοίνωση των θεμάτων και ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με τη διεξαγωγή των Τελικών.
Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου 1000 Colors Hotel και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Συντάκτης Νewsroom 14 Φεβρουαρίου, 2019 11:52

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV