Συνελήφθη ο οδηγός-διακινητής που προκάλεσε τροχαίο στην Ορεστιάδα – Λήστεψε ηλικιωμένο
Την σύλληψη του αλλοδαπού οδηγού – διακινητή που προκάλεσε τροχαίο καθώς συγκρούστηκε με όχημα πολίτη ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από την καταδίωξη των αρχών ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Ορεστιάδα ενώ χθες εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένου και του έκλεψε κινητό τηλέφωνο με χρήση σωματικής βίας.
Τονίζεται ότι ο αλλοδαπός αναζητούνταν από την Δευτέρα ενώ οι διακινούμενοι, περίπου 10 άτομα, είχαν εντοπιστεί μετά το τροχαίο, ο ίδιος διέφευγε την σύλληψη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και σήμερα κρυβόταν σε αυλές σπιτιών στην περιοχή της Οινόης όπου είχαν αναζητήσει κρυψώνα και οι διακινούμενοι μετά την σύγκρουση (αναλυτικά όλο το σχετικό ρεπορτάζ του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ΕΔΩ).
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη:
Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος διέπραξε ληστεία σε βάρος ημεδαπού
Συνελήφθη σήμερα (11-7-2024) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, την 10-7-2024 το βράδυ, ο ανωτέρω δράστης, εισήλθε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στην Ορεστιάδα και με τη χρήση σωματικής βίας, κατάφερε να του αποσπάσει ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον δράστη και να τον συλλάβουν.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, πράξεις που έλαβαν χώρα την 8-7-2024 σε περιοχή της Ορεστιάδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.



