Ορεστιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αιολικό πάρκο στα Πετρωτά

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2024 13:30
Swiss Approval

Ορεστιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αιολικό πάρκο στα Πετρωτά

Ο Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας, ο Περιπατητικός & Φυσιολατρικός Όμιλος Πενταλόφου «Ο ΔΡΥΜΟΣ» και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πετρωτών «ΤΟ ΩΜΕΓΑ» σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Απόφαση ‘Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου με τίτλο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 45 MW στη θέση ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ στα Πετρωτά Δήμου Ορεστιάδας».

Η απόφαση ελήφθη από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) παρά τις καθολικά αρνητικές γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών και φορέων αλλά και απόψεων που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης που αφορούσε στο συγκεκριμένο έργο.

Η φωνή της τοπικής κοινωνίας δεν εισακούστηκε. Είναι ανάγκη να εκφραστεί και πάλι με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο αυτή τη φορά στο πεδίο. Ελάτε να δείξουμε με την παρουσία μας την αντίθεσή μας στην κατασκευή αυτού του έργου.


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 11.00 στο Άγαλμα του Λιθοξόου στα Πετρωτά Δήμου Ορεστιάδας. Θα ακολουθήσει συμβολική πεζοπορία έως τον Ανεμόμυλο (1,3 χλμ).

Λέμε όχι στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην Μαύρη Πέτρα (Καρακόπετρα)
Λέμε όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος Πενταλόφου-Πετρωτών


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2024 13:30
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV