Σαμοθράκη: Χωρίς δρομολόγια και σήμερα – Αύριο αναμένεται το “Αndros jet”

Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 13, 2019 11:06

Σαμοθράκη: Χωρίς δρομολόγια και σήμερα – Αύριο αναμένεται το “Αndros jet”

Χωρίς δρομολόγια και σήμερα θα μείνει η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη καθώς το νέο πλοίο που δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται αύριο, Τετάρτη

Το ταχύπλοο καταμαράν “Αndros jet” θα εξυπηρετεί από την Τετάρτη 14/08 την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη.

Σημειώνεται, πως λόγω των ισχυρών ανέμων το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ που είχε αρχικά δρομολογηθεί για να εξυπηρετήσει την γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το νησί.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και θα επιτραπεί δρομολόγιο πλοίου προς Σαμοθράκη όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Το πρώτο δρομολόγιο του “Αndros jet” θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική  δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Παράλληλα η “Οδύσσεια” των τελευταίων ημερών για όσους προσπαθούν να ταξιδέψουν από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως συνεχίζεται μετά την αποτυχία με το πλοίο ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου γίνεται προσπάθεια και με την συνδρομή της περιφέρειας να δοθεί από επιχειρηματίες αλλά και από τον δήμο κατάλυμα σε όσους επιβάτες δεν έχουν καταφέρει να φύγουν από το νησί αλλά και άλλες παροχές προς βοήθεια σε όσους ταλαιπωρούνται. Παράλληλα πληροφορίες κάνουν λόγο και για πρώτες ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο νησί του Έβρου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Σεβόμενοι την αγωνία των εγκλωβισμένων και ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών και της τοπικής κοινωνίας συγχρόνως οι δηλώσεις μας είναι φειδωλές ως προς τη διέξοδο από την σημερινή κρίσιμη κατάσταση.
Οι προσπάθειες είναι αδιάκοπες, η κινητοποίησή μας είναι τεράστια, η επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο, τους βουλευτές είναι συνεχής.
Μέσα στην ημέρα καλέσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο όπου σε πνεύμα συνεργασίας προτάθηκαν λύσεις και ταυτόχρονα τις μεταφέραμε στο Υπουργείο.
Παρακαλούμε να μη διασπείρονται ανεύθυνες φημολογίες.
Όταν υπάρξει επίσημη ενημέρωση με τελικά δεδομένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας θα τη γνωστοποιήσουμε αμέσως.

Ο Δήμαρχος

Νωρίτερα ο τομεάρχης ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός είχε ζητήσει άμεσες πρωτοβουλίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.
«Αναμένουμε την άμεση και χωρίς κωλυσιεργίες αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τηρώντας την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Σαμοθράκης» είχε τονίσει στη δήλωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 13, 2019 11:06

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV