Πού πάνε οι έδρες της Δημοτικής Επαναφοράς

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 12 Απριλίου, 2022 13:15

Πού πάνε οι έδρες της Δημοτικής Επαναφοράς

Η παραίτηση της παράταξης Δημοτική Επαναφορά σήμερα το πρωί εύλογα δημιούργησε ερωτηματικά για το τι πρόκειται να συμβεί με τις έδρες που έλαβε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Μιλώντας στη συχνότητα του Ράδιο Έβρος και την εκπομπή Εβροσκόπιο με τον Νίκο Πατούνα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης απάντησε στα ερωτηματικά που προκύπτουν εξηγώντας την νομοθεσία που ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις

Αρχικά σχολίασε ως δυσάρεστη αυτή την εξέλιξη καθώς και τόνισε πως πρωταρχικός σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ τοποθετήθηκε προσωπικά λέγοντας ότι είναι μία πολιτική απόφαση την οποία “οφείλουμε να σεβόμαστε ωστόσο δεν έχουμε ανάγκη από ηχηρές απουσίες όσο από ηχηρές παρουσίες”.


Στο χέρι της αντιπολίτευσης οι έδρες

Στα διαδικαστικά ο κ. Ορμανλίδης εξήγησε ότι αύριο ο Δήμαρχος Ορεστιάδας θα δεχτεί αυτοδικαίως τις παραιτήσεις και θα προχωρήσει σε πρόσκληση των δύο επιλαχόντων από την Ορεστιάδα και του ενός από τη Νέα Βύσσα της παράταξης του κ. Καζαλτζή για να καλύψουν τις θέσεις. Οι τρεις αυτοί επιλαχόντες θα κληθούν να απαντήσουν εντός πέντε ημερών στην πρόσκληση του Δημάρχου και σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση, εντολές θα δοθούν στους επόμενους επιλαχόντες της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας (συνολικά 20 άτομα) και στης Δημοτικής Ενότητας Νέας Βύσσας (συνολικά 5 άτομα) της ίδιας παράταξης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση οι θέσεις καλύπτονται από τους επιλαχόντες συνδυασμούς της αντιπολίτευσης ξεκινώντας να δίνονται εντολές στην παράταξη της κ. Γκουγκουσκίδου, στη συνέχεια του κ. Παπανδρέου, του κ. Σιανκούρη και του κ. Ζαλουφλή. Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν καλυφθούν οι θέσεις, τότε θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή ως επιτυχών συνδυασμός.

Έτσι φαίνεται ότι θα προκύψει μία χρονοβόρα διαδικασία για να καλυφθούν οι έδρες της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά”, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων όπως για παράδειγμα του κ. Ντινούδη που έχει εκφράσει δημόσια αυτή του την πρόθεση.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ορμανλίδη, η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, καθώς η απουσία τριών συμβούλων δεν δημιουργεί ζήτημα πλειοψηφίας. Μάλιστα η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται για την Μεγάλη Τρίτη.

Ακούστε τι είπε στο Ράδιο Έβρος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης:


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 12 Απριλίου, 2022 13:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV