Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου: Προχωρούν οι εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του το Σεπτέμβριο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Φεβρουαρίου, 2024 17:53

Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου: Προχωρούν οι εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του το Σεπτέμβριο

Με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, συναντήθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή, στην έδρα της Πρυτανείας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Πρύτανης του ΔΠΘ Φώτης Μάρης. Σε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Διδυμοτείχου αναφέρει τα εξής:

Σήμερα Τετάρτη 21/02, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. κο Φώτιο Μάρη στην έδρα του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αμφίδρομης ενημέρωσης των δύο πλευρών, αναφορικά με την επικείμενη στέγαση του Νέου Τμήματος Ψυχολογίας στο κτήριο της Δημαρχίας Διδυμοτείχου.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα μεταφοράς της δημαρχίας και των εργασιών διαμόρφωσης και εγκατάστασης του τμήματος.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ανάγκη παράλληλης συνεργασίας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Άλλωστε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Εβροσκόπιο ο Φώτης Μάρης τόνισε τη σημασία στήριξης του νέου Τμήματος “με όλες μας τις δυνάμεις“, όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς πλέον αναμένεται φέτος το Τμήμα να συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό, να αποτελέσει συνειδητή επιλογή των υποψηφίων φοιτητών για το άρτιο Πρόγραμμα Σπουδών και τις πλήρεις υποδομές του, ώστε τον προσεχή Σεπτέμβριο πια να ξεκινήσει και η ακαδημαϊκή λειτουργία του με την υποδοχή των πρωτοετών. Λεπτομέρειες εδώ: Φ. Μάρης: Θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας το Τμήμα Ψυχολογίας – Ιστορική στιγμή για το ΔΠΘ το νέο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, και ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σήμερα το πρωί μιλώντας στην Πρωινή Περιπολία αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τη λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, λέγοντας πως υπάρχουν πολλαπλές διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν, ενώ προανήγγειλε τη συνάντησή του στην Κομοτηνή με τον Πρύτανη. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως η μετακόμιση από το Δημαρχειακό κτήριο των υπηρεσιών – ώστε να παραχωρηθεί αυτό για την λειτουργία του νέου Τμήματος – θα γίνει σταδιακά και τμήμα-τμήμα ώστε να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Λεπτομέρειες εδω: Ρ. Χατζηγιάννογλου: “Και με τη βούλα πλέον συνεχίζουμε τη θητεία μας την επόμενη πενταετία”


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Φεβρουαρίου, 2024 17:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV