Προβλήματα έχει επιφέρει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Φεβρουαρίου, 2024 11:17

Προβλήματα έχει επιφέρει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές του Έβρου

Διάφορα προβλήματα έχει επιφέρει η σημερινή κακοκαιρία σε περιοχές του Έβρου, με διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά και ζημιές λόγω της έντασης των ανέμων

Αναφορές για διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν επισημανθεί σε περιοχές των Δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης

Η μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο είναι για πιθανά προβλήματα πλημμυρών καθώς η περιοχή του Έβρου είναι γνωστή για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ενώ τώρα η ανησυχία έχει αυξηθεί λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού.


Αρχικά στον Δήμο Σουφλίου, έντονα φαινόμενα επηρέασαν την περιοχή μεταξύ Προβατώνα και Λυκόφης όπου σημειώθηκαν σπασίματα δέντρων, ζημιές σε σκεπές με κεραμίδια, βλάβες σε κιόσκι ενώ αρκετοί οικισμοί ιδίως στην περιοχή αυτή (Λύρα, Φυλαχτό, Λυκόφη μεταξύ αυτών) έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης στο radioevros.gr. Εως τώρα στο Σουφλί πάντως δεν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης η βροχόπτωση έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα, με διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, πτώσεις δέντρων ενώ ζητήματα προέκυψαν και στις πρωινές πτήσεις του αεροδρομίου “Δημόκριτος” στην γραμμή Αθήνα – Αλεξανδρούπολη.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχει επιφέρει η κακοκαιρία και στο νησί της Σαμοθράκης:

Σύμφωνα με ενημέρωση από το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, εξαιτίας της κακοκαιρίας κόπηκε αγωγός του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρ. ρεύματος προς τον Προφήτη Ηλία.

Η αποκατάσταση στη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης και των ηλεκτρικων εκκενωσεων ειναι αδυνατη.

Οι τεχνικοι του ΔΕΔΔΗΕ εκτιμούν οτι μετά τις 10.30 θα ξεκινήσει η αποκατάσταση της βλάβης

Τέλος, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί το τελευταίο 24ωρο 12 κλήσεις για κοπές δέντρων σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μeteo: Βροχές, καταιγίδες και λασποβροχές – Σε ποιες περιοχές «χτυπά» η κακοκαιρία

Bροχές καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/02 στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και σε τμήματα του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο υπόλοιπο της Δευτέρας 12/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

– Οι βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

– Οι βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

– Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

– Λασποβροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια.

– Οι ενισχυμένοι αρχικά νότιοι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου και η κεραυνική δραστηριότητα μεταξύ 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 12/02.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Φεβρουαρίου, 2024 11:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV