Προς παράταση φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ λόγω εθνικών εκλογών

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 09:39

Προς παράταση φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ λόγω εθνικών εκλογών

Οι κάλπες των εθνικών εκλογών που θα στηθούν στις 7 Ιουλίου φέρνουν παρατάσεις για τους φορολογουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Καραγεώργη Σερβίας ετοιμάζονται ήδη να ανακοινώσουν την παράταση τόσο της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων,η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, όσο και της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που εκπνέει στις 28 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παράταση που θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις θα υπερβαίνει τις 5 ημέρες, ενώ για τη ρύθμιση οφειλών η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η παράταση στις φορολογικές δηλώσεις δεν αναμένεται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Η πιο σημαντική παράταση αφορά στον ΕΝΦΙΑ. Μπορεί η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να είχε προαναγγείλει ταχύτερη εκκαθάριση του φόρου ακινήτων εφέτος, προκειμένου να αρχίσει να εξοφλείται από τον Αύγουστο -αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν το πλήθος των δόσεων-, αλλά οι εκλογές μπλόκαραν το σχέδιο.

Η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει τον Αύγουστο με την πληρωμή της πρώτης δόσης στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή: cnn.gr


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 09:39

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV