Ξεκινούν οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 09:32

Ξεκινούν οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2019-2020, θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές  Μαθητείας του ΟΑΕΔ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 80 μαθητές και μαθήτριες προκειμένου να εκπαιδευτούν σε  ειδικότητες με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

H Μαθητεία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ. Είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α΄Τάξης Λυκείου τουλάχιστον.

Στην  ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ παρέχονται:

 1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
 2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
 3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
 4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
 5. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
 6. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
 7. Αναβολή Στράτευσης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1996-2003.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 01-6-2019 έως την έναρξη του Σχ. Έτους  στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας  του ΟΑΕΔ.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ:

 • ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
 • ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
 • ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 • ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

 ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ :

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
 • ΑΜΟΙΒΗ 7,28 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ 14,50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . ΣΥΝΟΛΟ 21,72 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ.
 • ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΕΩΣ 250 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :2552024840 – 2552023935 FAX 2552029356

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ εξασφαλίζοντας το μέλλον τους .


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 09:32

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV