Φωτογραφίες και video από τα σημερινά επεισόδια στη νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα – “Πάνω από 300 άτομα παραμένουν στο σημείο”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Ιουνίου, 2023 23:22

Φωτογραφίες και video από τα σημερινά επεισόδια στη νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα – “Πάνω από 300 άτομα παραμένουν στο σημείο”

Το Ράδιο Έβρος εξασφάλισε φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο από τα σημερινά επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στη νησίδα που βρίσκεται δίπλα στη Νέα Βύσσα τις τελευταίες ημέρες. Στη συγκεκριμένη τουρκική νησίδα, όπως από την πρώτη στιγμή δημοσιεύει το Ράδιο Έβρος (βλ. σχετικά: ΕΔΩ), γίνονται επαναλαμβανόμενες απόπειρες εισόδου στη χώρα. Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6)∙ μία ακόμη απόπειρα μαζικής εισόδου από ομάδα προσφύγων και μεταναστών (βλ. σχετικά: ΕΔΩ), που παραμένουν στο σημείο, παρά την επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας και την προσχηματική, όπως αποδείχθηκε, χθεσινή επιχείρηση των τουρκικών αρχών να “εκκενώσουν” τη νησίδα (βλ. σχετικά: ΕΔΩ).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που διακινούνται σε σχετικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, “οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης το πρωί της Τετάρτης, αλλά μόνο 17 άτομα συμφώνησαν να φύγουν από το σημείο. Περισσότεροι από 300 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι και θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο”. Πιο συγκεκριμένα: “οι εγκλωβισμένοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τους 300. Τρεις ομάδες μεταναστών έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον ποταμό Έβρο, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εδώ και αρκετές ημέρες. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν μια αποστολή για την ανάκτησή τους, αλλά μόνο 17 άτομα συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το χώρο, σύμφωνα με την Alarm Phone που διατηρεί τακτική τηλεφωνική επαφή με τους πρόσφυγες (…) «Η Τουρκία δεν είναι μια ασφαλής χώρα και οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα», δήλωσε στο InfoMigrants ένας εθελοντής στο Alarm Phone”.


Τα επεισόδια που εντάθηκαν γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτη, τελικά εκτονώθηκαν προσωρινά, μετά την αποτρεπτική επιχείρηση των ελληνικών δυνάμεων, στρατού και συνοριοφυλακής, που επιτηρούν διαρκώς την περιοχή.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Ράδιο Έβρος διακρίνεται και το συρματόπλεγμα που τοποθέτησαν οι Ελληνικές δυνάμεις στο χώρο, για την αποτροπή της παράνομης εισόδου.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Ιουνίου, 2023 23:22
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV