Απόπειρα εισόδου 330 ατόμων από νησίδα στον Έβρο – Σε επιφυλακή στο σημείο στρατός και αστυνομία

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 7 Ιουνίου, 2023 00:20
Swiss Approval

Απόπειρα εισόδου 330 ατόμων από νησίδα στον Έβρο – Σε επιφυλακή στο σημείο στρατός και αστυνομία

Σε διαρκή επιφυλακή παραμένουν οι ελληνικές αρχές το τελευταίο διάστημα μετά τις συνεχείς ροές προσφύγων και μεταναστών που οδηγούνται από διακινητές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κυρίως στην περιοχή του Βορείου Έβρου.

Σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, από νωρίς το πρωί έχουν γίνει απόπειρες εισόδου σε Ελληνικό έδαφος από 330 περίπου άτομα, τα οποια παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα σε νησίδα του ποταμού, κοντά στη Νέα Βύσσα. Η νησίδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι Τουρκική και έχουν γίνει οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες από πλευράς της Ελλάδας προς τη γείτονα χώρα για να επιληφθεί του θέματος. Στην Ελληνική όχθη παραμένουν διαρκώς και με βάρδιες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, αποτρέποντας κάθε απόπειρα.

Swiss Approval

Σημειωτέον πως διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πιέζουν τις Ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στη διάσωση των ατόμων από τη νησίδα και ισχυρίζονται πως οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι εκεί αρκετές μέρες, καταγγέλλοντας την άρνηση των αρχών. Αντίθετα, οι Ελληνικές αρχές υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη νησίδα δεν αποτελεί Ελληνικό έδαφος και γι’ αυτό δεν έχουν δικαιοδοσία εκεί.

Το θέμα δεν έχει λάβει ακόμα δημοσιότητα, παρότι κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό – συγκριτικά με την πιο πρόσφατη διάσωση των 91 ατόμων στα Μαράσια – και είναι απορίας άξιον πώς δεν έχει πάρει ακόμα διαστάσεις. Πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη τόσο μαζική μεταφορά προσφύγων και μεταναστών – πάνω από 300 άτομα – από τα γεγονότα του 2020 μέχρι σήμερα. Η είδηση μεταφέρεται, ασφαλώς, μετά από διασταύρωση πληροφοριών από διαφορετικές πηγές και διαφαίνεται μια ακόμη δύσκολη νύχτα για τις ελληνικές αρχές αλλά και για τους 330 περίπου ανθρώπους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που γίνονται για μία ακόμη φορά “εκμεταλλεύσιμη” πηγή εσόδων αδίστακτων κυκλωμάτων.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 7 Ιουνίου, 2023 00:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV