“Περιφερειακή Σύνθεση” για συνάντηση Μέτιου με Εγνατία Οδό Α.Ε.: «Ντροπή σου, κ. Μέτιο»

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαΐου, 2023 11:26

“Περιφερειακή Σύνθεση” για συνάντηση Μέτιου με Εγνατία Οδό Α.Ε.: «Ντροπή σου, κ. Μέτιο»

Ανακοίνωση με τίτλο «Ντροπή σου, κ. Μέτιο» εξέδωσε η παράταξη της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε..

Το τραγικό στην πραγματικότητα όμως είναι ότι ενώ ο κ. Μέτιος φέρεται (σύμφωνα με το δικό του Δελτίο Τύπου) να συζήτησε 10 θέματα, επί αυτών δεν προέκυψε καμία πρόοδος. Αν είχε προκύψει κάποιο στοιχείο προόδου ή έστω κάποια μικρή εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι αυτό θα καταγραφόταν στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε. Δηλαδή, έγινε ακόμη μία συνάντηση για το τίποτε και με μηδενικά αποτελέσματα. Ο Περιφερειάρχης πηγαινοέρχεται, συναντάται αλλά ούτε διεκδικεί, ούτε πετυχαίνει το παραμικρό. Έτσι η συνάντηση του θιάσου του Περιφερειάρχη με την Εγνατία Οδό ΑΕ παρουσιάζεται ότι στέφθηκε με «επιτυχία» αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη!” αναφέρει μεταξύ άλλων η “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Το Δελτίο Τύπου της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τα στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε. μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”:

«Ντροπή σου, κ. Μέτιο»

Ο Περιφερειάρχης ως επικεφαλής, όχι μίας συνετής διοίκησης αλλά ως επικεφαλής ενός περιοδεύοντος θιάσου, αυτή την φορά συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εγνατία Οδός ΑΕ. Στην συνέχεια, πιστός στις «αρχές» του, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες για να διαλαλήσει την συνάντηση.

Το τραγικό στην πραγματικότητα όμως είναι ότι ενώ ο κ. Μέτιος φέρεται (σύμφωνα με το δικό του Δελτίο Τύπου) να συζήτησε 10 θέματα, επί αυτών δεν προέκυψε καμία πρόοδος. Αν είχε προκύψει κάποιο στοιχείο προόδου ή έστω κάποια μικρή εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι αυτό θα καταγραφόταν στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Δηλαδή, έγινε ακόμη μία συνάντηση για το τίποτε και με μηδενικά αποτελέσματα. Ο Περιφερειάρχης πηγαινοέρχεται, συναντάται αλλά ούτε διεκδικεί, ούτε πετυχαίνει το παραμικρό.

Έτσι η συνάντηση του θιάσου του Περιφερειάρχη με την Εγνατία Οδό ΑΕ παρουσιάζεται ότι στέφθηκε με «επιτυχία» αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη!

Ο Περιφερειάρχης υποπτευόμαστε πως ούτε καν θα ενδιαφέρθηκε π.χ. για:

  • την αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου του Ε61  (Δράμα – καβάλα) στους Αρχαίους Φιλίππους,
  • την ανάγκη ενός κόμβου που να εξυπηρετεί την πρόσβαση των προερχομένων από την Θεσσαλονίκη προς την Τούζλα και αντίστροφα,
  • την ανάγκη καθορισμού ενός χρονοδιαγράμματος για όλα τα έργα,
  • την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό (Ε61 & Δράμα – Αμφίπολη) και τον χρονικό ορίζοντα της σύνδεσης αυτής.

Όλα αυτά τα έργα που αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ότι σήμερα βρίσκονται στην φάση «αναγκαιότητα επιτάχυνσης μελέτης», στο ίδιο ακριβώς στάδιο βρισκόταν και όταν είχε εκλεγεί Περιφερειάρχης ο κ. Μέτιος το μακρινό 2017. Είναι προφανές ότι ακόμη και η έννοια της αναποτελεσματικότητας υποκλίνεται μπροστά στον κορυφαίο εκφραστή της, Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο. Επειδή, όμως τις επιπτώσεις τις βιώνουν οι πολίτες ένα έχουμε να πούμε προς τον ίδιο: «Ντροπή σου, κ. Μέτιο» για την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα, τις περιττές φωτογραφήσεις και τις ανούσιες συσκέψεις αλλά κυρίως για την αδιαφορία σου για τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαΐου, 2023 11:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV