Παραιτήθηκε σήμερα ο Δ. Πέτροβιτς, ενώ από τη Δευτέρα ήδη παρουσιάζεται ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο Β. Δελησταμάτης

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 25 Οκτωβρίου, 2023 20:14

Παραιτήθηκε σήμερα ο Δ. Πέτροβιτς, ενώ από τη Δευτέρα ήδη παρουσιάζεται ως αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο Β. Δελησταμάτης

Με δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε σήμερα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραιτήθηκε των αρμοδιοτήτων του από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, θέση που κατείχε από το 2016 έως και σήμερα. Οι ανακατατάξεις, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες στις θέσεις, τους ρόλους και τα καθήκοντα των αντιπεριφερειαρχών για τους επόμενους δύο μήνες, έως τις 31.12.2023, που λήγει και η θητεία της νυν περιφερειακής αρχής.

Με ημερομηνία παραίτησης την 25.10.2023 και με τίτλο στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε: Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημητρης Πέτροβιτς, στον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει:


Κύριε Περιφερειάρχα,

με την παρούσα και με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
Όπως είχαμε συμφωνήσει, θα υπέβαλλα την παραίτηση μου στις 31 Αυγούστου 2023, αλλά μετά από παράκλησή σας παρέμεινα στα καθήκοντα μου, με αρμοδιότητα την Πολιτική Προστασία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας.

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία.

Και η συνοδευτική φωτογραφία του Δελτίου Τύπου:


Εντωμεταξύ, περιέργως πώς, ήδη δύο μέρες πριν, από την περασμένη Δευτέρα 23.10.2023 ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου εμφανίζεται ο μέχρι πρότινος “Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής” Βασίλης Δελησταμάτης. Μετά από συνέντευξή του, άλλωστε, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και κατόπιν του άρθρου που δημοσιεύθηκε στο ertnews.gr, ο κ. Δελησταμάτης παρουσιάζεται να έχει αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τη Δευτέρα, πριν ακόμη παραιτηθεί ο κ. Πέτροβιτς. Αναλυτικά:

Υπενθυμίζεται δε πως ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε γίνει ήδη αναδιανομή αρμοδιοτήτων στους τρεις Εβρίτες αντιπεριφερειάρχες:

Τέλος, προ ολίγων ημερών, γνωστοποιήθηκε η ανάθεση καθηκόντων θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ροδοπίτη Τζιχάν Ιμάμογλου, χωρίς να γίνει γνωστό ότι παύει η αρμοδιότητα αυτή από τον κ. Δελησταμάτη:

Σημειωτέον πως όλα αυτά, ενώ απομένει ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόλις δύο μηνών, μέχρι τη λήξη της θητείας όλων, συνεπώς εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο θα προλάβουν να ενημερωθούν αλλά και να ανταποκριθούν στα νέα απαιτητικά τους καθήκοντα οι νέοι αντιπεριφερειάρχες, εν όψει μάλιστα και του χειμώνα με όσα αυτός επιφυλάσσει ως προς την αντιμετώπισή του.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 25 Οκτωβρίου, 2023 20:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV