“Όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος Δαδιάς

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Απριλίου, 2023 15:12

“Όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος Δαδιάς

Ομόφωνα αρνητική η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου για την κατασκευή αιολικού πάρκου εντός της Ζώνης Β1 του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

Στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου απασχόλησε το ζήτημα την πρότασης κατασκευής αιολικού πάρκου εντός των ορίων του Δάσους Δαδιάς, που έχει γνωστοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ομόφωνα εκφράστηκε η αρνητική θέση και άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου εντός της Ζώνης Β1 του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης- Σουφλίου.


Σημειώνεται ότι την Κυριακή φορείς και Σωματεία διοργανώνουν δράση ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών (δείτε ΕΔΩ).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου που πραγματοποιήθηκε την 19η Απριλίου 2023, κατόπιν εγγράφου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σχετικά με την διατύπωση άποψης περί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 50 ΜW στη θέση “Τρίκορφο”  του Δήμου Σουφλίου και Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Π.Ε. Έβρου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και τη σημαντικότητα της περιοχής, καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική γνωμοδότηση ως προς το αναφερόμενο έργο από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Έβρου, ομόφωνα εξέφρασε την αρνητική του θέση και άποψη ως προς την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου εντός της Ζώνης Β1 του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης- Σουφλίου, καθ’ ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1.ια και 2.2.1 της ΚΥΑ υπ. αριθμ. 35633/2006 (ΦΕΚ 911/Δ), η εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ δεν αναφέρεται στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός της Ζώνης Β1 και συνεπώς δεν επιτρέπεται.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Απριλίου, 2023 15:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV