Ορεστιάδα: Τρισάγιο τελέστηκε χθες για τα θύματα των Τεμπών – Ξεκίνησαν τα “Θεοδώρεια 2023”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαρτίου, 2023 11:57

Ορεστιάδα: Τρισάγιο τελέστηκε χθες για τα θύματα των Τεμπών – Ξεκίνησαν τα “Θεοδώρεια 2023”

Το ιερό Παλλάδιο των απανταχού Θρακών, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας, από τις Φέρρες, υποδέχθηκε η πόλη της Ορεστιάδας το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, “επικειμένης της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων, το προσεχές Σάββατο, επί τη αναμνήσει του διά κολλύβων θαύματος των Αγίων Θεοδώρων, χάριν αγιασμού και ευλογίας του ακριτικού λαού της τοπικής Εκκλησίας” όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Με πολλή διακριτικότητα και λιτά, άνευ περιττών εκδηλώσεων, λόγω του πένθους, εγένετο στα προπύλαια του Ιερού Ναού η υποδοχή της ιεράς εικόνος, την οποία συνώδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Το ιερό κειμήλιο υπεδέχθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Πέτρος Δασκαλάκης, αντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες και πλήθος πιστών, παρά την συνεχή βροχόπτωση.

Ο φετινός εορτασμός των πολιούχων της νεώτερης πόλης της Ελλάδος, της Ορεστιάδος, προσλαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, διότι συμπίπτει με τους εορτασμούς για την συμπλήρωση 100 ετών από της ιδρύσεως της πόλης, μετά την Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και την αναγκαστική εκκένωση του Κάραγατς (Παλαιά Ορεστιάδα).


Μετά την υποδοχή της ιεράς εικόνος εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος. Ακολούθησε η τέλεση του μυστηρίου του Ευχελαίου και κατόπιν εψάλη το Μέγα Απόδειπνο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαρτίου, 2023 11:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV