Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας 

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαρτίου, 2023 11:37

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας 

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής την Τρίτη 7 Μαρτίου και ώρα 12 στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας 

Όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” προχωρούν σε αυτήν την κίνηση λόγω του προβλήματος απόκτησης τίτλου κυριότητα για τους 720 αγρότες της περιοχής μας που παραμένει. “Είναι δε απόλυτα δικαιολογημένη η αναστάτωση  των αγροτών  της περιοχής μας  καθώς βλέπουν πως με την διαδικασία του κτηματολογίου τα 1100 αγροτεμάχια που τους παραχωρήθηκαν  από το 1989 έως το 2006  ξαναπερνούν στην κυριότητα του Δημοσίου” αναφέρεται στην ανακοίνωση και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ορεστιάδας, Τριγώνου και Ν. Βύσσας καλούν τους αγρότες να συμμετάσχουν. 

Αναλυτικά:


ΟΜΟΣΠΟΝΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Φτάνει πια η κοροϊδία. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Τρίτη 7 Μάρτη ώρα 12  –  Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΑΟΚ Ορεστιάδας

Αν και πέρασαν δεκαετίες, αν και πέρασαν κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και  δεκάδες υπουργοί από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόβλημα απόκτησης τίτλου κυριότητα για τους 720 αγρότες της περιοχής μας παραμένει. Υποσχέσεις εισπράξαμε πολλές και από όλους, υποσχέσεις όμως που έμειναν ανεκπλήρωτες.

Είναι δε απόλυτα δικαιολογημένη η αναστάτωση  των αγροτών  της περιοχής μας  καθώς βλέπουν πως με την διαδικασία του κτηματολογίου τα 1100 αγροτεμάχια που τους παραχωρήθηκαν  από το 1989 έως το 2006  ξαναπερνούν στην κυριότητα του Δημοσίου. 

Στις 23 – 11 – 2020 ύστερα από ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Λεωνίδα Στολτίδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τότε κ. Βορίδης εγγράφως τους διαβεβαίωνε  ότι σύντομα με νομοθετική ρύθμιση θα έδινε λύση στο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως την νομοθετική  αυτή  ρύθμιση την περιμένουμε ακόμα. 

Φτάνει πια η κοροϊδία. Η υπομονή μας έχει και τα όριά της.

Για άλλη μια φορά  καλούμε  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε ακόμα τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα  και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με αγώνες.

Την  Τρίτη 7 Μάρτη και ώρα 12  θα πραγματοποιήσουμε

 παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΑΟΚ Ορεστιάδας.

2/3/2023

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΒΥΣΣΑΣ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαρτίου, 2023 11:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV