Οι σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο μηχανογραφικό από φέτος

Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 1, 2019 18:27

Οι σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο μηχανογραφικό από φέτος

Ο υπουργός Παιδείας  στην επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη έδωσε απαντήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη νέα αρχιτεκτονική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που υλοποιείται και ειδικότερα για τη συνέργεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ανέλυσε τη φιλοσοφία του εγχειρήματος τόνισε: «Για πρώτη φορά ακολουθήθηκε μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Τα ίδια τα Ιδρύματα με εκπροσώπους που τα ίδια όρισαν, πρότειναν τον σχεδιασμό του ακαδημαϊκού μέλλοντός τους μέσα από συνέργειες Πανεπιστημίων με ΤΕΙ. Αυτό έγινε και με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα τρία ΤΕΙ και μπορώ να πω ότι τυγχάνει ενθουσιώδους αποδοχής από όλους τους εμπλεκόμενους. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχει ψηφιστεί».

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι οι Σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο φετινό μηχανογραφικό για την εισαγωγή των φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, αλλά ως προς τα νέα τμήματα, είναι στη διακριτική ευκαιρία των συγκλήτων αν θα ενταχθούν φέτος ή του χρόνου στο μηχανογραφικό.

Σημειώνεται πως και το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο παραμένει στην πόλη εντασσόμενο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο ως παράστημα της σχολής Επιστημών Υγείας με έδρα την Θεσσαλονίκη.


Συντάκτης Νewsroom Μάρτιος 1, 2019 18:27

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter