Παραμένει στο Διδυμότειχο το τμήμα Νοσηλευτικής – Εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2019 17:26

Παραμένει στο Διδυμότειχο το τμήμα Νοσηλευτικής – Εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Στο Διδυμότειχο παραμένει το τμήμα Νοσηλευτικής, καθώς εντάσσεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο νόμου που τίθεται σε διαβούλευση από σήμερα έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη οργανώνεται και λειτουργεί ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα. Μεταξύ των σχολών του περιλαμβάνεται και η σχολή Επιστημών Υγείας στην οποία εντάσσεται το τμήμα Νοσηλευτικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράρτημα του Τμήματος, με έδρα το Διδυμότειχο, όπως αναφέρεται, μεταξύ τεσσάρων ακόμα τμημάτων που έχουν έδρα την Θεσσαλονίκη.

Επιτέλους δικαίωση” ανέφερε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης  στο radioevros.gr σε δηλωσή του για το θέμα: “Η σχολή νοσηλευτικής παραμένει στο Διδυμότειχο, οι πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής ,αλλά και όσων άλλων ενεπλάκησαν ενεργά, οι οποίες εξέφραζαν και το σύνολο των πεποιθήσεων των δημοτών απέδωσαν καρπούς. Σε διαβούλευση τέθηκε σήμερα έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το τελικό σχέδιο νόμου: “Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας”. Η σχολή νοσηλευτικής με την ένταξη της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας αναβαθμίζεται από ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό ίδρυμα“.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) στο οποίο ανήκει το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, καταργείται ως αυτοτελή νομικό πρόσωπο και εντάσσεται στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Στο μήνυμά του που αφορά το σχέδιο νόμου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει:

«Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας». Για το εν λόγω εγχείρημα της αναδιάρθρωσης των ως άνω Ιδρυμάτων συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, και δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00΄».

νομοσχέδιο ΔΙΠΑΕ για διαβούλευση 12-2-2018

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2019 17:26

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV