Γαλατώ Αλεξανδράκη: “Πώς έγινε αυτό; Μπήκα για να βοηθήσω – Δεν περίμενα να εκλεγώ”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουνίου, 2024 00:01

Γαλατώ Αλεξανδράκη: “Πώς έγινε αυτό; Μπήκα για να βοηθήσω – Δεν περίμενα να εκλεγώ”

Πρόσωπο της ημέρας η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Γαλατώ Αλεξανδράκη, έκανε την πρώτη – ίσως και τελευταία, κατά δήλωσή της – δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Δευτέρας: “Είμαι χαρούμενη και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Είμαι σοκαρισμένη, δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και… πώς έγινε αυτό”, εξήγησε και αναρωτήθηκε ταυτόχρονα. Σε ερώτηση αν θα κρατήσει την έδρα της και αν θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο δεν θέλησε να απαντήσει, αντιθέτως απάντησε κατηγορηματικά και αποστομωτικά “όχι” σε ερώτηση αν θα ξανακάνει στο μέλλον άλλη δήλωση. Αυτό ενδεχομένως δίνει απαντήσεις και μένει να αποδειχθεί αν θα διατηρήσει ή θα παραχωρήσει την έδρα της στην επόμενη συνυποψήφιά της στο κόμμα, ονόματι Ευσεβία Κιαγιά. Διότι στην πρώτη περίπτωση, αν αναλάβει καθήκοντα η άρνηση για οποιαδήποτε δήλωση δεν μπορεί να τηρηθεί, ενώ ασφαλώς στη δεύτερη, εάν παραιτηθεί, δεν θα έχει και καμία υποχρέωση να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ούσα πλέον μη αιρετή επιστρέφοντας στον πρότερο βίο της.

Οι πρώτες και μοναδικές δηλώσεις της νεοεκλεγείσας Ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Γαλάτως Αλεξανδράκη.

Ερωτηματικά, πάντως, εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός της εκλογής της κ. Αλεξανδράκη, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ζει και εργάζεται μεταξύ Κουφόβουνου και Αλεξανδρούπολης, η οποία δεν εμφανίστηκε πουθενά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και δεν έκανε κανέναν προσωπικό αγώνα για την εκλογή της. Και η ίδια άλλωστε αναρωτιέται “πώς έγινε αυτό…;”.

Swiss Approval

Απορίας άξιον και το γεγονός ότι ο βουλευτής Έβρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Πάρης Παπαδάκης δήλωσε το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο άγνοια για την ύπαρξή της δηλώνοντας ξεκάθαρα: Δεν την έχω δει ποτέ, δεν την ξέρω. Τι να πω; Ψέματα να πω; Δεν ξέρω καν αν μένει εδώ”. Αντιθέτως, σε δηλώσεις του ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος Ευρωβουλευτής του κόμματος Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) παρουσίασε εντελώς διαφορετική εικόνα, δηλώνοντας πως “Φυσικά τη γνωρίζω. Γνωριζόμαστε όλοι στο κόμμα μεταξύ μας”.

Η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής πάντως έχει γίνει ήδη λήμμα στην Wikipedia από σήμερα, καθώς αποτελεί μία εκ των 21 Ελλήνων και Ελληνίδων που θα εκπροσωπούν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα 5 χρόνια:

Με πληροφορίες από τη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουνίου, 2024 00:01
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV