Οι Ορεστιαδίτες που βούτηξαν και φέτος για τον Σταυρό στην Κωνσταντινούπολη!

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Ιανουάριος 6, 2019 17:59

Οι Ορεστιαδίτες που βούτηξαν και φέτος για τον Σταυρό στην Κωνσταντινούπολη!

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ομάδα 37 ατόμων από την Ορεστιάδα για να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων με αρκετούς από αυτούς να πηδάνε για να πιάσουν τον Σταυρό!

Δώδεκα πιστοί από την πιο βόρεια πόλη της Ελλάδας την Ορεστιάδα οι Δημήτρης Παναγιωτούδης, Άγγελος Βοσνακίδης, Στέφανος Αϊτίδης, Στέφανος Θεοχαρίδης, Γιώργος Γοδόσης, Βασίλης Τσικρίκας , Βασίλης Παναγιωτίδης, Σταύρος Τσομπανίδης, Χρήστος Μαυρίδης, Φώτης Παπαδούδης, Δημήτρης Σιτσινάβα , Στέφανος Δουμπουλάκης έπεσαν σήμερα στο νερό μαζί με όλους τους υπόλοιπους πιστούς για τον σταυρό τον οποίο τελικά έπιασε ο Θεσσαλονικιός Μιχάλης Βοσνακίδης!

Η ομάδα των χειμερινών κολυμβητών από την Ορεστιάδα προετοιμαζόταν εδώ και αρκετές μέρες στον ποταμό Άρδα ώστε να είναι καθ’όλα έτοιμη για την σημερινή ημέρα. Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι θαρραλέοι Ορεστιαδίτες τόλμησαν αυτό το εγχείρημα καθώς και τα προηγούμενα δύο χρόνια αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν για τον ίδιο σκοπό την ημέρα των Θεοφανείων στην καρδιά της Ορθοδοξίας, το Φανάρι και βούτηξαν στα νερά του Βοσπόρου καταφέρνοντας με το παράδειγμα τους να εμπνεύσουν και άλλους!

Οι 12 κολυμβητές εκπροσώπησαν επάξια την Ορεστιάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το εγχείρημα και το κουράγιο τους. Μακάρι του χρόνου να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους  περισσότεροι!

Ευχαριστούμε την συνάδελφο κ. Ξ. Μόρφη για το βίντεο και τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε για το άρθρο.


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Ιανουάριος 6, 2019 17:59

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter