Μηνύματα από τους επικεφαλής των κομμάτων του Έβρου – Αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου και η επόμενη μέρα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Μαΐου, 2023 16:24

Μηνύματα από τους επικεφαλής των κομμάτων του Έβρου – Αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου και η επόμενη μέρα

Τελευταία μέρα της – επίσημης – προεκλογικής περιόδου, και λίγες ώρες πριν οι πολίτες ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, να επιλέξουν δηλαδή όσες και όσους θα τους εκπροσωπούν για τα επόμενα χρόνια στο εθνικό κοινοβούλιο, στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο κλήθηκαν σήμερα οι επικεφαλής των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων του Έβρου για ένα τελευταίο μήνυμα προς τους πολίτες.

Οι πρόεδροι, γραμματείς και συντονιστές από τα κοινοβουλευτικά κόμματα του Έβρου έκαναν μια σύντομη αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου, κατέθεσαν όμως και την εκτίμησή τους για την επόμενη μέρα.


Κατ’ αντίστροφη σειρά σε σχέση με την ποσοστιαία δύναμη του κάθε κόμματος στα έδρανα της βουλής, μίλησαν οι:

◾️ ΜέΡΑ25: Δαυίδ Αϊβαζιάν, συντονιστής Έβρου

“Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας στο λίγο χρόνο που μας δινόταν. Θεωρώ ότι ο κοσμος, όσο μπόρεσε να μας ακούσει μέσα από τους καυγάδες των άλλων κομμάτων, ελπίζουμε ότι θα βγάλει τα συμπερασματά του”

◾️ Ελληνική Λύση: δεν υπάρχει αρμόδιο πολιτικό όργανο στον Έβρο.

Αυτό αναφέρθηκε σε επικοινωνία μας με τα κεντρικά του κόμματος και μάς ενημέρωσαν πως “θα μιλήσουν οι βουλευτές από Δευτέρα”, συνεπώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο σημερινό κάλεσμα

◾️ ΚΚΕ: Γιώργος Πυργελής, Γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Έβρου

“Την επόμενη μέρα χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και πολύ πιο δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Είμαστε αισιοδοξοι ότι πολλοί νέοι θα κάνουν το βήμα για πρώτη φορά να στηρίξουν το ΚΚΕ και αυτή η επιλογή θα τους δικαιώσει”

◾️ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Γιάννης Αρχοντάκης, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου

“Εκφράζω την περηφάνια μου για τις προσωπικότητες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας στον Έβρο. Όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου είμαι αισιόδοξος για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την επόμενη μέρα”

◾️ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Γιώργος Λιανίδης, συντονιστής Έβρου

“Τα μηνύματα που έχουμε πανελλαδικά είναι ότι θα γίνει η έκπληξη και η ανατροπή. Θα είμαστε πρώτο κόμμα και με διαφορά από τη ΝΔ, με δυνατή εντολή του λαού να σχηματιστεί κυβέρνηση το βράδυ της 21ης Μαΐου. Πιθανότατα να έχουμε και 2 βουλευτές στον Έβρο”

◾️ ΝΔ: Άκης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Έβρου

“Είχαμε μία έντιμη σχέση στα 4 χρόνια, μια σχέση που οικοδομήσαμε στα πλαίσια της εμπιστοσύνης. Αυτά που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος το 2019 ακολουθήθηκαν κατά γράμμα. Η κυβέρνηση αυτή αγκάλιασε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση τον Έβρο”.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Μαΐου, 2023 16:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV