Β. Μαυρίδης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της Ορεστιάδας μας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Μαρτίου, 2024 13:42

Β. Μαυρίδης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της Ορεστιάδας μας

Ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας και νυν δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μαυρίδης, εκλέχθηκε τη Δευτέρα (04.03.2024) Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στις πρώτες του δηλώσεις στο Ράδιο Έβρος, στο Εβροσκόπιο, ο κ. Μαυρίδης αρχικά εξήγησε το ρόλο του Εποπτικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ, δηλαδή του επταμελούς συμβουλίου μελών από όλες τις παρατάξεις, που εποπτεύει κυρίως την οικονομική διαχείριση της ΚΕΔΕ και προτείνει κινήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΔΣ της, με σκοπό τη βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης πανελλαδικά. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν στις τρεις φάσεις που ακολουθήθηκαν κατά τη διαδικασία: εκλέχθηκε αρχικά 1ος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στη συνέχεια 4ος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, και τη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων αναδείχθηκε Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο. “Είναι μεγάλη μεγάλη τιμή, τόσο στο πρόσωπό μου, αλλά νομίζω και για το Δήμο Ορεστιάδας, όταν εκπρόσωποί του παίρνουν τέτοιες υψηλές θέσεις μέσα στο χώρο της αυτοδιοίκησης“, δήλωσε.

“Θεσμικοί της περιοχής προσπάθησαν να αποτρέψουν την εκλογή μου”

Παρά την ικανοποίησή του για την “ύψιστη τιμή που συνάδελφοι από όλες τις παρατάξεις με τίμησαν“, ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε και την απογοήτευσή του από κάποιους συναδέλφους του συντοπίτες, αλλά και άλλους με θεσμικό ρόλο: “Πολλοί θεσμικοί από την περιοχή μας και όχι μόνο, προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την εκλογή μου, αρχικά προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια“, υποστήριξε, αλλά “επειδή γνωρίζουν πολύ καλά στην αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται, τι σημαίνει Βασίλης Μαυρίδης, χωρίς να είναι αλαζονικό αυτό που σας λέω, δεν μπόρεσαν να περάσουν το σχεδιασμό τους και να αποτρέψουν την εκλογή μου“.

Swiss Approval

Χωρίς να θέλει να ονοματίσει αυτούς που υπενόησε, ο κ. Μαυρίδης έδωσε εν είδει “κουίζ” την απάντηση, υποστηρίζοντας πως, σύμφωνα με τη γνώμη του, το έκαναν “βλέποντας μπροστά σε οποιεσδήποτε επόμενες εκλογές“, άφησε δε να εννοηθεί πως επιδίωξαν να ανακόψουν την ενδεχόμενη ανέλιξή του σε υψηλότερα πολιτικά επίπεδα: “θεωρητικά τουλάχιστον, όταν παίρνεις ένα αξίωμα σε πανελλαδικό επίπεδο, αποκτάς ένα μεγαλύτερο πεδίο δράσης και έχεις ίσως περισσότερες προοπτικές για να εξελιχθείς σε κάτι άλλο“, είπε. Σε ερώτηση αν εμπλέκονται και τοπικοί βουλευτές σε αυτό το “σχεδιασμό”, απάντησε: “Ας κρατήσουμε το θεσμικοί σε οποιοδήποτε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης“, τονίζοντας παράλληλα πως: “πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όσα προσωπικά κόμπλεξ, φοβίες ή ανασφάλειες έχει ο καθένας, πρέπει να συνεργαστούμε για να πάει ο τόπος μπροστά“.

“Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της Ορεστιάδας μας”

Ο κ. Μαυρίδης απάντησε και για τη διαχείριση της πολιτικής ήττας των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, δηλώνοντας πως με την ανάληψη της θέσης του διευθυντή Περιφερειάρχη ΑΜΘ “μπήκα κατευθείαν στα βαθιά“, ταυτόχρονα με την εκλογή του στην ΚΕΔΕ για την “ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι ο μεγάλος μου έρωτας“, είναι χαρούμενος και με “ψυχική ηρεμία“, αλλά και “όρεξη για να προσφέρω από άλλο μετερίζι“.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που μπορούν να συνδυαστούν οι άλλες του ιδιότητες με αυτήν του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ορεστιάδας, δήλωσε “αρκετά τοπικιστής”: “Θα ήταν κάποιος πολύ χαζός, ή αφελής, ή κακοπροαίρετος να θεωρεί ότι θα σαμποτάρω εγώ οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στο Δήμο Ορεστιάδας. Άσχετα ποιοι είναι στα πράγματα, εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της Ορεστιάδας μας, για το καλό του Έβρου, της Περιφέρειάς μας“. Υποστήριξε πως “γίνεται αντιπολίτευση για να συμβάλουμε στην πρόοδο του τόπου” και “ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ των δημοτών μας, είτε από πλευράς της δημοτικής αρχής, είτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης“.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 5 Μαρτίου, 2024 13:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV