Σ. Ντούμπας, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Έβρου: Ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Μαρτίου, 2024 13:05

Σ. Ντούμπας, Πρόεδρος ΚΤΕΛ Έβρου: Ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός

Το γεγονός οφείλεται σε μια λάθος συνεννόηση των οδηγών“, απάντησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ Α.Ε.) Έβρου Σταμάτης Ντούμπας, σχετικά με όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Ορεστιάδα των 19:30. “Είναι ώρα αιχμής που έχει κόσμο και στρατεύσιμους πολλούς που είναι εξοδούχοι και έρχονται πάντα τελευταία στιγμή και εκείνη την ώρα γίνεται ένα πανικός, την ώρα αναχώρησης των λεωφορείων“, υποστήριξε. Το θέμα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Ντούμπας είναι αυτό: Έχουμε το ΚΤΕΛ που μας αξίζει στον Έβρο;

Εξηγώντας την επιστροφή του λεωφορείου που είχε φτάσει ως τον Προβατώνα και γύρισε αναγκαστικά πίσω στις Φέρες για να πάρει άλλους επιβάτες, είπε πως “απλώς έτυχε ο ένας οδηγός, ο οποίος είναι καινούργιος και δεν είχε την ανάλογη εμπειρία για να καταλάβει, νόμισε πως δεν έπρεπε να πάει στις Φέρες, έγινε λάθος, και γι’ αυτό το καλύτερο ήταν να γυρίσει το λεωφορείο πίσω και να ξαναπάρει επιβάτες και να φύγει“. Δήλωσε πως “θα γίνει έρευνα και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους και από κει και πέρα ζητάμε συγγνώμη στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία“.


Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως “είναι ένα μεμονωμένο γεγονός”, ένα ατυχές φαινόμενο“, “καθαρά είναι οδηγικό το θέμα, λάθος συνεννόηση μεταξύ των οδηγών” και “λάθη δεν έκανε μόνο ο θεός“.

Ο κ. Ντούμπας απάντησε και για τη γενικότερη αναστάτωση, ελλείψει οργάνωσης, που επικρατεί κατά την αναχώρηση των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, όταν είναι “ώρα αιχμής”, αλλά και για το ενδεχόμενο οι επιβάτες να μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε όταν ταλαιπωρούνται:

Ενδεικτικά, πάντως, παρατίθενται κάποιες από τις παρεμβάσεις ακροατών και αναγνωστών επί του θέματος:

“Ταξίδεψα το καλοκαίρι με λεωφορείο Θεσσαλονίκη – Ορεστιάδα με το εξπρές. Μέχρι Αλεξανδρούπολη ήταν ακριβώς όπως το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, από κει και μετά έγινε αλλαγή για κάποιον λόγο, σχεδόν τέσσερις ώρες …στάση σε κάθε χωριό, ο ένας ήθελε να κατέβει στην κοινότητα ο άλλος στο σχολείο, άλλος στην εκκλησία κτλ. Πίσω μου καθόταν δυο άντρες ο ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο άλλος γυρνούσε από χημειοθεραπεία (έλεος)… ο ένας έπρεπε να συνεχίσει με άλλο λεωφορείο για τα Δίκαια η Πεντάλοφο δεν είμαι σίγουρη, το οποίο το έχασε και το επόμενο ήταν την επόμενη μέρα… όποτε ταξί… αυτός είναι ο ΕΒΡΟΣ… ούτε περίθαλψη, ούτε και συγκοινωνία. Αυτά δεν τα βλέπουν οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι;;;”

“Η δική μου εμπειρία: εισιτήριο από Θεσ/νικη τάχα με το γρήγορο Λεωφορείο, άρα πανάκριβο!!! Μέχρι Αλεξανδρούπολη γρήγορα και όλα καλά, αλλά μας άλλαξαν Λεωφορείο για την Ορεστιάδα, και εκεί μας άλλαξαν τα φώτα!!! Σε κάθε χωριό, κάθε γωνία και μια στάση για να κατέβει κάποιος, όταν ρώτησα ευγενικά τον ελεγκτή, μου απάντησε άγρια και αν μου αρέσει… αν όχι, έτσι είναι το δρομολόγιο!!!! Το δια ταύτα : 3,5 ώρες Θες/νικη -Αλεξ/πολη , 4 ώρες από Αλεξ/πολη – Ορεστιάδα!!! Ποτέ ξανά να μην με αξιώσει ο Θεός να πάω με το ΚΤΕΛ.”

“Το αποκορύφωμα, στην Αλεξανδρούπολη σου λέει ο οδηγός, αφήστε κάτι στην θέση σας αν κατέβετε για λίγο, διότι δεν ισχύει πλέον η θέση σας, το λεωφορείο γίνεται γραμμής και αν την πιάσει κάποιος δεν γίνεται να σηκωθεί!!”

“Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γίνεται με τους ηλικιωμένους. Σήμερα πήρες μία πικρή γεύση για ότι συμβαίνει στο μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς κι ευτυχώς βρέθηκες εσύ για την κυρία. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και το θυμό μου για την εγκατάλειψη του Έβρου και δη του βορείου”.

“Η καθημερινότητα αυτής της χώρας μέσα από την περιγραφή σας: Προχειρότητα, ανοργανωσιά, εκνευρισμός και όλα στον αυτόματο…”

“Επειδή δεν υπάρχει τρένο και είναι μόνο το ΚΤΕΛ κάνουν ότι θέλουν. Γενικά αυτό με τα δρομολόγια γίνεται άνω κάτω τις περισσότερες φορές παίρνεις τηλέφωνο για να ρωτήσεις για δρομολόγια και δεν το σηκώνουν και ότι δεν μιλάνε καλά στον κόσμο δυστυχώς αυτό γίνεται χρόνια”

“Αυτο θα πει οργάνωση…”

“Πόσο λυπάμαι για όλο αυτό το μπάχαλο!!!!! Και κάτι απαράδεκτο επίσης είναι η κατάσταση στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που εδώ και σαράντα χρόνια δεν έχει γίνει κάτι ώστε να εφαρμόζονται τουλάχιστον οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής!!!! Ντρέπομαι και παράλληλα λυπάμαι βαθύτατα για την αδιαφορία σε κάθε επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών!!!!!”

“Πόσο αληθινό!!! Το έχω ζήσει.”

“Ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: έχουμε το ΚΤΕΛ που μας αξίζει. Γιατί αυτό το ΚΤΕΛ μας αξίζει. Ποτέ δεν κάναμε κάτι για να το αλλάξουμε.”

“Όσο πληρώνει η νομαρχία έχουμε λεωφορεία. Γι’ αυτό Σαββατοκύριακο που δεν έχει σχολείο δεν υπάρχει δρομολόγιο εκτός από Αλεξανδρούπολη με Ορεστιάδα.”


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Μαρτίου, 2024 13:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV