Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Μαρτίου, 2019 09:43

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στην Ορεστιάδα

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουν σχεδιάσει μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου.

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει πρόγραμμα με μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές διαφόρων πόλεων, απομακρυσμένων από την έδρα του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ορεστιάδα είναι μία από τις επιλεγμένες πόλεις που θα γίνει ζωντανή μετάδοση της παράστασης “Ο Μισάνθρωπος”, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του Μολιέρου. Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 με ώρα προσέλευσης 20:00 και ώρα έναρξης μετάδοσης 20:30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας.

Είσοδος ελεύθερη.

Το έργο παρουσιάζεται στην εξαιρετική μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη, της Χρύσας Προκοπάκη, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Υπόθεση:

Ο Αλσέστ, μέλος της “καλής κοινωνίας”, είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Μουσική: Κορνήλιος  Σελαμσής
Φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής
Video design: Παντελής Μάκκας
Βοηθός σκηνοθέτη: ΆνταΠουράνη
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητσάκη
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη
Βοηθός σκηνογράφου: Ελένη Αραποστάθη
Βοηθός ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα Πανουτσοπούλου

Διανομή:
Μιχαήλ Μαρμαρινός:  Αλσέστ, ερωτευμένος με τη Σελιμέν Χρήστος Λούλης:  ΦΙΛΕΝΤ, φίλος του Αλσέστ Δημήτρης Παπανικολάου:  ΟΡΟΝΤ, ερωτευμένος με την Σελιμέν, Άλκηστις Πουλοπούλου:  ΣΕΛΙΜΕΝ, αγαπημένη του Αλσέστ Έλενα Τοπαλίδου:  ΕΛΙΑΝΤ, εξαδέλφη της Σελιμέν ΈμιλυΚολιανδρή:  ΑΡΣΙΝΟΗ, φίλη της Σελιμέν Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης:  ΑΚΑΣΤ, μαρκήσιος Λαέρτης Μαλκότσης:  ΚΛΙΤΑΝΤΡ, μαρκήσιος Σ.Λ.:  ΕΝΑΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ του Συμβουλίου Τιμής της Γαλλίας Γιάννης Βογιατζής:  ΝΤΥ ΜΠΟΥΑ, υπηρέτης του Αλσέστ.

Μουσικός συνεργάτης και μουσικός επί σκηνής: Γρηγόρης Ελευθερίου
Φωτογράφος παράστασης: Alex Kat

Μισάνθρωπος του Μολιέρου, Ορεστιάδα

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 27 Μαρτίου, 2019 09:43

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV