Α. Συρίγος: Έχουμε αποφασίσει να λειτουργήσει Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και θα λειτουργήσει

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Μαΐου, 2022 11:35

Α. Συρίγος: Έχουμε αποφασίσει να λειτουργήσει Τμ. Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και θα λειτουργήσει

Στις πρώτες του δηλώσεις στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη για το Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου, διατύπωσε για μία ακόμη φορά την πρόθεση του ιδίου και του Υπουργείου Παιδείας να αποτελέσει το Διδυμότειχο την 5η έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Υπουργείο έχει αποφασίσει να λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας και θα λειτουργήσει”, δήλωσε κατηγορηματικά, θέτοντας μάλιστα τη βάση και για νέο, δεύτερο πανεπιστημιακό Τμήμα στην Πανεπιστημιούπολη που θα δημιουργηθεί στο Διδυμότειχο. Ο κ. Συρίγος δεν θέλησε να κατονομάσει τους υπεύθυνους στους οποίους όμως επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις, σημειώνοντας με νόημα πως “υπήρξαν καθυστερήσεις, όχι όμως από το Υπουργείο Παιδείας“…”Οι καθυστερήσεις δεν επέτρεψαν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του Τμήματος“, υποστήριξε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας πως αυτό έπρεπε να εκδοθεί έως τις 15 Μαΐου, προκειμένου να προλάβει να ενταχθεί το συγκεκριμένο Τμήμα στον ακαδημαϊκό χάρτη του 2022-2023.


Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε πως έχει επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή για το συγκεκριμένο θέμα: “Έχω ανέβει πολλές φορές για να λύσω το πρόβλημα“, είπε συγκεκριμένα, και επανέλαβε πως “στόχος είναι να δημιουργηθεί το Τμήμα Ψυχολογίας και δεν βοηθά να πετάει πέτρες ο ένας στον άλλον“.

Το Τμήμα θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο“, κατέληξε, διατυπώνοντας εκ νέου το στόχο: “Στόχος μας είναι το Διδυμότειχο να γίνει η 5η έδρα του ΔΠΘ“, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό θα γίνει πράξη πολύ σύντομα, με την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας μέσω Προεδρικού Διατάγματος, και λειτουργία του τη μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Μαΐου, 2022 11:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV