Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο Καθηγητής Φαρμακολογίας ΔΠΘ Ευ. Μανωλόπουλος

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Νοεμβρίου, 2023 10:43

Νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ ο Καθηγητής Φαρμακολογίας ΔΠΘ Ευ. Μανωλόπουλος

Νέος Πρόεδρος στον ΕΟΦ αναλαμβάνει ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) στην Αλεξανδρούπολη και του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ακαδημαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Μανωλόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός κατά την διάρκεια της πανδημίας, οπότε και συνέβαλε σημαντικά στην ενημέρωση του κοινού για θέματα θεραπειών του covid, αλλά και των εμβολίων, ενώ θεωρείται γνώστης των φαρμάκων και της διαδικασίας παραγωγής και διακίνησης.


Έλαβε το διδακτορικό του στη Φαρμακολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας το 1991.

Μεταξύ 1992 και 1995 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Milwaukee Clinical Campus του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια (1995-98) στην Ιατρική Σχολή του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης του Βελγίου.
Από το 1998 ο Δρ. Μανωλόπουλος είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Θράκης.

Από το 2001 έχει αναπτύξει και διδάσκει ένα μάθημα Φαρμακογενετικής, ένα από τα πρώτα που εισήχθησαν σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής Σχολής παγκοσμίως.
Έχει συγγράψει περισσότερες από 115 δημοσιεύσεις που έχουν λάβει περισσότερες από 2900 αναφορές (Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: Ελεύθερη Θράκη


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Νοεμβρίου, 2023 10:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV