Δύο Κομοτηναίοι στη λίστα «30 κάτω των 30 ετών» του ελληνικού Forbes

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Νοεμβρίου, 2023 10:29

Δύο Κομοτηναίοι στη λίστα «30 κάτω των 30 ετών» του ελληνικού Forbes

Δύο Κομοτηναίοι, ο Λέανδρος Κουρτίδης και ο Άγγελος Χουβαρδάς, συμπεριλαμβάνονται από κοινού στη λίστα «30 κάτω των 30» της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Forbes.

Η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσαν για πρώτη φορά η ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes και το Forbesgreece.gr έλαβε χώρα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κατά τη διάρκεια αυτής παρουσιάστηκε η ελληνική λίστα Forbes με τους 30 πιο επιδραστικούς νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, η καινοτομία και ο αθλητισμός για το 2024.

Δύο πάνελ διαλόγου – τι είπε ο υπουργός Παιδείας
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του Capital.gr και του Forbes Greece Ματίνα Χαρκοφτάκη και κατά τη διάρκειά της έλαβαν χώρα δυο πάνελ.

Στο πρώτο πάνελ το οποίο είχε τίτλο «Νέοι και ευκαιρίες», τρεις νέοι από τις προηγούμενες λίστες «30 Under 30 Greece» συνομίλησαν με τον υπουργό Παιδείας Kυριάκο Πιερρακάκη για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον δρόμο για την επιτυχία και την καταξίωση. Στο συγκεκριμένο πάνελ, με συντονιστή τον Χρήστο Ταραντίλη, εταίρο και επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης & Δημοσίου, EY Ελλάδος, συμμετείχαν οι Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της Enaleia, Άννα Νατσβλισβίλι, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της Morphoses και Γιώργος Κακουλιάδης, ιδρυτής της BrainVRse.

«Είναι κρίσιμο μέσα από την εκπαίδευση να αποκτάμε επιστημονική και επαγγελματική γνώση, αλλά και τις λεγόμενες “οριζόντιες δεξιότητες” (soft skills)» δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ζήτησε «να μάθουμε να δουλεύουμε σε ομάδες, να μην φοβόμαστε την αποτυχία, να αναπτύσσουμε τόσο την αλγοριθμική σκέψη όσο και τη φαντασία». Στην ίδια εκδήλωση διαμήνυσε ότι «οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού θα βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, τρεις επιδραστικές προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στις λίστες του «Forbes 30 under 30 Greece» τα προηγούμενα έτη, και συνεχίζουν να αποτελούν παραδείγματα επιμονής και προσπάθειας, μοιράστηκαν την προσωπική τους ιστορία. Συγκεκριμένα την ιστορία τους παρουσίασαν οι: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της DeepSea Technologies, Μαρία Σάκκαρη, πρωταθλήτρια Αντισφαίρισης, Ελευθέριος Καραμπατσάκης, συνιδρυτής της Carge.

Στο δεύτερο και τελευταίο πάνελ με τίτλο «Startups και Επενδύσεις» τρεις startuppers συνομίλησαν με διαχειριστές κεφαλαίων και χρηματοδότες. Στο εν λόγω πάνελ με συντονίστρια τη Βάσω Αγγελέτου, δημοσιογράφος Capital.gr και Forbes Greece, συμμετείχαν: Απόστολος Αποστολάκης, managing partner VentureFriends, Μιχάλης Βλασταράκης, chief marketing officer της Eurobank & πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος egg – enter grow go, Απόστολος Ταμβακάκης, managing partner EOS Capital Partners, Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Augmenta, Μάριος Βλαχογιάννης, συνιδρυτής και υπεύθυνος παραγωγής Coffe-eco, Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια και Chief Product Officer της Advantis Medical Imaging.

Χορηγοί της εκδήλωσαν ήταν οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, ΔΕΗ, EUROBANK, EΥ Ελλάδος, PORSCHE


Λέανδρος Κουρτίδης (2005) & Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς (2004) – e-Αιμοδότες
Την εφαρμογή e-Αιμοδότες, η οποία ξεκίνησε ως project στα μαθητικά έδρανα της ακριτικής Θράκης και μετεξελίχθηκε σε ΜΚΟ, δημιούργησαν ο Λέανδρος Κουρτίδης και ο Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς.

Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας Covid 19, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας, όπως και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις που διοργανώνει η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Κομοτηνής. Αποσκοπεί επίσης στην άμεση ενημέρωση των δημοτών, αλλά και στην ευαισθητοποίησή τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και της δωρεάς μυελού των οστών.

Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή συμβάλλει στην οργάνωση των αιμοληψιών, στην κάλυψη των τρεχουσών αναγκών αιμοδοσίας και στην καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων αίματος από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου.

Το e-Αιμοδότες έχει βραβευτεί 8 φορές πανελλαδικά και ευρωπαϊκά, με πιο πρόσφατη διάκριση τον Σεπτέμβριο του 2022 επιστρέφοντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων μετά από 26 χρόνια, όπου το e-Αιμοδότες κατέκτησε την 3η θέση στον 33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 (#EUCYS2022) που πραγματοποιήθηκε στο Λάιντεν (Leiden) της Ολλανδίας.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει θέσει υπό την αιγίδα του το σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας «e-Αιμοδότες».

Μέχρι και σήμερα η εφαρμογή χρησιμοποιείται από 22 Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και φορείς σε όλη την Ελλάδα από το Διδυμότειχο μέχρι την Κάρπαθο. Συνολικά από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εφαρμογής έχουν αναρτηθεί 1.429 προγραμματισμένες εξορμήσεις αιμοδοσίας ενώ το πληροφοριακό σύστημα ενημέρωσε σε πραγματικό χρόνο μέσω των push notification τους πολίτες για 473 έκτακτες ανάγκες αίματος.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος στα Τέμπη η πλατφόρμα μέσω του aimodosies.gr έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού με πληροφορίες για τις 99 υπηρεσίες αιμοδοσίας, που λειτουργούσαν με το κανονικό τους ωράριο, καθώς και για τις υπηρεσίες αιμοδοσίας, που λειτουργούσαν πέραν του κανονικού τους ωραρίου εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

Η πλατφόρμα e-Αιμοδότες, εκτός από την αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών, συνέβαλε επίσης στη συνολική υγεία και ευημερία της τοπικής κοινωνίας, προωθώντας τις αξίες της συμπόνιας και της ανιδιοτέλειας. Ενθαρρύνοντας τους νέους να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, δημιούργησαν μια κουλτούρα προσφοράς και υποστήριξης, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα στο σύνολό της.

Η εφαρμογή στα 2,5 χρόνια λειτουργίας της έχει 672.846 επισκέψεις και 19.582 μοναδικούς επισκέπτες.

Πηγή: “Χρόνος”


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 8 Νοεμβρίου, 2023 10:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV