Νεκρός μη νόμιμος μετανάστης σε φορτηγάκι που μετέφερε 13 άτομα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Ιουλίου, 2023 21:29

Νεκρός μη νόμιμος μετανάστης σε φορτηγάκι που μετέφερε 13 άτομα – Συνελήφθησαν 2 διακινητές

Ταξίδευαν στιβαγμένα σε ένα βανάκι 12 άτομα μαζί με ένα νεκρό και εντοπίστηκαν από συνοριοφύλακες του Ιάσμου στην Εγνατία Οδό μεταξύ Κομοτηνής – Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το μεσημέρι (21/7/2023) οι συνοριοφύλακες “συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν εντός του χώρου φόρτωσης του οχήματος. Σημειώνεται ότι, ένας εκ των ανωτέρω διακινουμένων εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του“.

Αναλυτικά:


Κομοτηνή, 22 Ιουλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (21/22-7-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν εντός του χώρου φόρτωσης του οχήματος.

Σημειώνεται ότι, ένας εκ των ανωτέρω διακινουμένων εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επιπλέον όπως προέκυψε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός διακινητής πριν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο αποβίβασε από το όχημα τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι πλησίον του οδοστρώματος.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Ιουλίου, 2023 21:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV