Με όπλο και σφαίρες στο σπίτι του βορειοεβρίτης διακινητής παράτυπων μεταναστών – Συνελήφθησαν 3 Έλληνες και 2 αλλοδαποί με 26 άτομα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Μαΐου, 2023 17:30

Με όπλο και σφαίρες στο σπίτι του βορειοεβρίτης διακινητής παράτυπων μεταναστών – Συνελήφθησαν 3 Έλληνες και 2 αλλοδαποί με 26 άτομα

Μία ακόμη από τις συνηθισμένες ανακοινώσεις για συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία περιγράφονται άλλα τέσσερα νέα περιστατικά που διαχειρίστηκαν αστυνομικοί και συνοριοφύλακες του Έβρου σε μόλις μία μέρα – χθες Σάββατο 20.05.2023. Συνολικά τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για μεταφορά 26 ατόμων. Μάλιστα σημειώθηκαν και πάλι καταστάσεις επικίνδυνης οδήγησης από άτομα χωρίς δίπλωμα, ενώ σε μία εκ των περιπτώσεων σε χωριό του Βορείου Έβρου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας διαπίστωσαν ότι οι δύο Έλληνες διακινητές είχαν παραλάβει τους διακινούμενους από αποθήκη ιδιοκτησίας του ενός ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα και στην οικία του ενός δράστη βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, μία γεμιστήρα, ένας σιγαστήρας πιστολιού και 125 φυσίγγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (20-5-2023) σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, πέντε (5) διακινητές, τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικός του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβε τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι ως οδηγοί δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα οι παραπάνω δράστες είχαν παραλάβει τους διακινούμενους από αποθήκη ιδιοκτησίας του ενός και στη συνέχεια τους επιβίβασαν στα οχήματα τους.

Στην κατοχή των διακινούμενων βρέθηκαν τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας βουλγάρικων αρχών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα και στην οικία του ενός δράστη βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, μία γεμιστήρα, ένας σιγαστήρας πιστολιού και 125 φυσίγγια.

Στη τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη τέταρτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα πιστόλι, μία γεμιστήρα, ένας σιγαστήρας πιστολιού, 125 φυσίγγια, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Τα οχήματα που χρησιμοποιήσαν οι διακινητές:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Μαΐου, 2023 17:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV