Διασώθηκαν 12 παιδιά και 25 ενήλικες από νησίδα του Έβρου κοντά στο Πύθιο – Δύο ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Μαΐου, 2023 17:48

Διασώθηκαν 12 παιδιά και 25 ενήλικες από νησίδα του Έβρου κοντά στο Πύθιο – Δύο ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η νέα επιχείρηση διάσωσης προσφύγων, αιτούντων άσυλο, σε νησίδα του ποταμού Έβρου κοντά στην περιοχή του Πυθίου, όπου έσπευσαν σήμερα το μεσημέρι οι αρμόδιες αρχές. Όπως το Ράδιο Έβρος ενημέρωσε εξ αρχής, περίπου στις 13:00 ειδοποιήθηκαν οι αρχές για την παρουσία 35-40 περίπου ατόμων και αμέσως κινητοποιήθηκαν αρμοδίως για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη νησίδα συνολικά 37 άτομα, εκ των οποίων τα 12 παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών, 6 αγόρια και 6 κορίτσια. Επίσης, 8 γυναίκες και 17 άντρες, στην πλειοψηφία τους Συριακής καταγωγής. Μόνο οι 4 γυναίκες είναι από το Αφγανιστάν, ενώ εκτός από δύο ηλικιωμένους που παρουσιάζουν προβλήματα, οι υπόλοιποι φαίνεται προς το παρόν ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.


____________
Η φωτογραφία είναι από παρόμοιο περιστατικό στο σημείο, πριν λίγες ημέρες

Νεότερη Ενημέρωση (19:00) – Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε πριν λίγο, επιβεβαιώνει την ακρίβεια του ρεπορτάζ, και αναφέρει τα εξής:

Διάσωση -37- μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Εντοπίστηκαν σήμερα (21-5-2023) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -37- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.
Πρόκειται για 17 άντρες, 8 γυναίκες και 12 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τη γραμμή έκτακτης ανάγκης «112» αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.
Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.
Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.
Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Μαΐου, 2023 17:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV