Μήνας γενεθλίων των λουλουδιών

Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 1, 2017 10:03

Μήνας γενεθλίων των λουλουδιών

Γνωρίζατε ότι κάθε μήνα έχει ένα λουλούδι τα γενέθλια του και ότι έχουν μία ιδιαίτερη σημασία; Έτσι, αν ψάχνετε για ένα δημιουργικό τρόπο για να γιορτάσετε τα γενέθλια κάποιου, ή θα θέλατε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά σε μια περίσταση με ένα μπουκέτο λουλούδια τότε ανατρέξετε στον παρακάτω οδηγό γενεθλίων των Λουλουδιών και θα σας βοηθήσει να βρείτε ποια λουλούδια είναι αποκλειστικά για εσάς.

CARNATION

Ιανουάριος: Γαρύφαλλο

Εκπροσωπώντας την υπερηφάνεια, την ομορφιά, τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη, το γαρύφαλλο το πολυστρωματικό, με τα μαλακά πέταλα που κρύβουν ένα ανθεκτικό πυρήνα, κατάλληλο αλλά και παράδοξο για αυτόν τον πρώτο μήνα. Προερχόμενο από την Ασία, όπου ήδη καλλιεργούνται τα τελευταία 2.000 χρόνια.

IRIS

Φεβρουάριος: Ίριδα

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα τρία όρθια πέταλα της ίριδας συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία. Με τις μαγευτικές μωβ αποχρώσεις της, αυτό το αξιοπρεπές και χαριτωμένο λουλούδι έχει τη γέννηση της το Φεβρουάριο που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όταν η Ίρις, η αγγελιοφόρος των θεών και η προσωποποίηση του ουράνιου τόξου, ενεργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ του ουρανού και της γης.

DAFFODIL

Μάρτιος: Νάρκισσος

Όταν ο φωτεινός κίτρινος νάρκισσος φυτρώνει στα τέλη του χειμώνα, είναι σαν μια πολυαναμενόμενη φιλία επιστρέφει στην πατρίδα της και ένα λουλούδι γεννιέτε. Συμβολίζει την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα, ιδίως όταν παρουσιάζονται σε ένα πλούσιο μπουκέτο,οι νάρκισσοι υπόσχονται την ευτυχία και τη χαρά.

DAISY

Απρίλιος: Μαργαρίτα ή  Ζέρμπερα

O θρύλος λέει πως η μαργαρίτα προήλθε από μια νύμφη που η ίδια μετατράπηκε σε ένα γοητευτικό, αλλά λιτό λουλούδι για να ξεφύγει από μία ανεπιθύμητη προσοχή. Αυτό το λουλούδι έχει τη γέννηση του τον Απρίλιο συλλαμβάνει την ουσία της εύθυμίας.

LILY

Μάιος: Λίλιουμ ή Οριεντάλ ή Κρίνος

Οι κρίνοι ήταν τόσο σεβαστοί από τους αρχαίους Έλληνες και πίστευαν ότι έχει φυτρώσει από το γάλα της Ήρας, την βασίλισσα των θεών. Ο κρίνος ακόμη συνδέεται με την Παναγία και συμβολίζει την αρετή, ενώ ο κρίνος της κοιλάδας αποπνέει γλυκύτητα και ταπεινοφροσύνη. Στη γλώσσα των λουλουδιών, αυτό το λουλούδι έχει τη γέννηση του το Μαΐου και εκφράζει την καθαρότητα της καρδιάς, την μεγαλοπρέπεια και την τιμή.

ROSE

Ιούνιος: Τριαντάφυλλο

Τριαντάφυλλο ένα σύμβολο της αγάπης και του πάθους, το τριαντάφυλλο είναι πλούσιο σε ιστορία και σημασία. Αφροδίτη, η ελληνική θεά του έρωτα, παρουσίασε ένα τριαντάφυλλο για τον έρωτα, και η Κλεοπάτρα δελεάζε τον Μάρκο Αντώνιο με μια αίθουσα γεμάτη από ροδοπέταλα. Αν και κάθε χρώμα προσφέρει μια ξεχωριστή σημασία και ο αριθμός των στελεχών προσφέρει ένα μοναδικό μήνυμα, αυτό το λουλούδι έχει την γέννηση του τον Ιούνιο και σημαίνει την ομορφιά και την τελειότητα.

DELPHINIUM

Ιούλιος: Δελφίνιουμ

Με μία πλούσια συστάδα λουλουδιών, εύστοχα ονομάστηκε δελφίνιουμ που συμβολίζει την ανοιχτή καρδιά και την φλογερή προσήλωση. Επίσης, υποδηλώνει ένα αίσθημα ελαφρότητας,έχει αναζωογονητικό άρωμα.Το δελφίνιουμ έχει την γέννηση του το καλοκαίρι και δίνει ένα δροσιστικό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ύφος.

GLADIOLA

Αύγουστος: Γλαβιόλα

Η γλαβιόλα έχει τη γέννηση της τον Αυγούστου, αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ηθική ακεραιότητα και δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη για το σπαθί, “gladius.”

ASTER

Σεπτέμβριος: Άστερ

Πλούσια στην υφή τους, με πλούσια χρώματα και την ομορφιά σαν αγριολούλουδο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Άστερ είχε μακρά συνεργασία με μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι όταν το Άστερ καίγεται, το άρωμά τους θα μπορούσε να οδηγήσει μακριά το κακό. Σήμερα, αυτό το λουλούδι έχει την γέννηση του το φθινοπώρο και είναι γνωστό ως φυλακτό της αγάπης και το σύμβολο της κομψότητας.

MARIGOLD

Οκτώβριος: Κατιφές

Με τα πλούσια φθινόπωρινα χρώματα και αποχρώσεις, ο κατιφές είναι η πεμπτουσία. Έχει υην γέννηση του τον Οκτωβρίου. Οι Χριστιανοί Καθολικοί το αποκαλούν τον κατιφέ ‘’Χρυσή Μαρία’’, και το τοποθέτουν στα αγάλματα της Παναγίας. Λαμπρά και πολύχρωμα, με μια ζεστασιά, εκφράζουν την αγάπη και τη χάρη.

CHRYSANTHEMUM

Νοέμβριος: Χρυσάνθεμο

Χρυσάνθεμο, το σύμβολο του ήλιου. Οι Ιάπωνες θεωρούν την ομαλή εξέλιξη των πετάλων του να εκπροσωπεί την τελειότητα, και ο Κομφούκιος πρότεινε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται ως αντικείμενο διαλογισμού. Υποδηλώνει την αισιοδοξία και την ευτυχία, έχει μήνα γέννησης το Νοέμβριο, τοποθετείσται στο κάτω μέρος του ένα ποτήρι κρασί θα έχετε μια μακρά και υγιή ζωή.

POINSETTIA

Δεκέμβριος: Πουασέντια ή Χριστολούλουδο

Επίσης γνωστό ως λουλούδι των Χριστουγέννων, ο θρύλος λέει πως η πουασέντια ξεκίνησε ως ζιζάνιο. Συμβολίζουν την καλή ευθυμία, αυτό το λουλούδι έχει μήνα γέννησης το Δεκεμβρίο είναι ένα ταιριαστό αφιέρωμα στον εορτασμό των Γιορτών του Δεκεμβρίου.

 

 


Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 1, 2017 10:03

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter