Μέρες μύθων, μουσικής και παραμυθιών, στο πλαίσιο των “Καβειρίων 2019” στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Νewsroom 20 Αυγούστου, 2019 09:51

Μέρες μύθων, μουσικής και παραμυθιών, στο πλαίσιο των “Καβειρίων 2019” στη Σαμοθράκη

“Μέρες Μύθων, Μουσικής και Παραμυθιών”  διοργανώνονται στη Σαμοθράκη στις 23-24 Αυγούστου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων “Καβείρια 2019” του νησιωτικού δήμου, από την Αction Art.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Ροδάνθη Δημητρέση και μαζί με τους  μουσικούς, Έλσα Μουρατίδου και Onur Senturk, θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια και θρύλους του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πλαισιωμένα με μουσική και τραγούδια, καθώς επίσης και παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της …χώρας των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ξεκινά 23 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης  “Θρύλοι, παραμύθια, μουσική του τόπου μας”, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, στις 21:00-22:30. Η βραδιά  είναι αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής και  πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδι (λύρα, σάζι).

Το πρόγραμμα συνεχίζει στις 24 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης “Παραμύθια και μουσικές του κόσμου”, στην πλατεία Παπαγιώργη στη Χώρα, 21:00-22:30.  Η παράσταση περιλαμβάνει ιστορίες και παραμύθια ελληνικά , τουρκικά, αρμένικα, σεφαραδίτικα, αφρικάνικα με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις  25 Αυγούστου στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με  ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης, της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου, του Κάδμου και της Αρμονίας, και μύθων της Αγάπης,  πλαισιωμένους από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαμοθράκης (www.samothraki.gr, “Καβείρια 2019”), στο www.action-art.gr  και στο facebook:  Αction Art, δήμος Σαμοθράκης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


Συντάκτης Νewsroom 20 Αυγούστου, 2019 09:51

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV