Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνδεθεί ζωντανά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Φεβρουαρίου, 2024 15:34

Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνδεθεί ζωντανά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας

Με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς αυτός θα περνά πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του Έβρου θα συνδεθεί ζωντανά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας, στo πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ARISS:

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ARISS, θα συνδεθεί ζωντανά μέσω Ασυρμάτου, τύπου VHF, με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (I.S.S) καθώς αυτός θα περνάει πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του τόπου μας.

Εκπαιδευόμενες και εκπαιδευόμενοι του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού!


Η σύνδεση με τον ISS θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου με την τεχνική βοήθεια και την υποστήριξη της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου (SZ5RDS).

Την τελική ημερομηνία και ώρα θα μας την ανακοινώσει η NASA λίγες μέρες πριν.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας!

Είναι το πρώτο και μοναδικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λαμβάνει μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντάς τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM).

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση του σχολείου μας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Φεβρουαρίου, 2024 15:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV