Μαθητές συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Μαΐου, 2023 10:26

Μαθητές συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Ο λόγος στους εφήβους! Εκπρόσωποι μαθητών και μαθητριών συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις, φρέσκιες ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς τους είχαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις Συμβουλίων Εφήβων που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Μαΐου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.Εκπροσωπώντας τα σχολεία τους, τα παιδιά παρουσίασαν τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη πόλη έχοντας προηγουμένως μελετήσει τους 17 στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με την Ατζέντα του Ο.Η.Ε.

Αστική κινητικότητα, διαχείριση απορριμμάτων, ποιοτική εκπαίδευση, προστασία του δημόσιου χώρου από βανδαλισμούς και καταστροφές αλλά και το δικαίωμα στο παιχνίδι ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν τόσο από τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση όσο και από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στη δεύτερη.


Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, παρουσίασε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, τους δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις αρχές της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης. Άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των παιδιών και ακολούθησε διαλογική συζήτηση, την οποία συντόνιζε το προεδρείο αποτελούμενο επίσης από μαθητές και μαθήτριες, σε μια σειρά από θέματα που όλα έχουν άμεση σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βιώσιμες πόλεις.

Τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με υποδειγματικό τρόπο στον ρόλο τους, δήλωσαν ενθουσιασμένα από τη διαδικασία και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μια επόμενη συνεδρίαση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Μαΐου, 2023 10:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV