Μ.Μαλτέζος: Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μονόδρομος

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2023 13:14

Μ.Μαλτέζος: Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μονόδρομος

Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκώντας τον συνταγματικά καθορισμένο θεσμικά ρόλο της ορθά απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και έλαβε γνώση επίσημα πλέον για τα ευρήματα των ελέγχων της για τις υποκλοπές απ την ΕΥΠ.

Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε τα όσα μέχρι πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις υποκλοπές απ την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια δόθηκαν εντολές απ το μέγαρο μαξίμου για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Αρχηγού του τριτου κόμματος της βουλής, υπουργών, βουλευτών ,ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών -και ύστερα από τα νέα στοιχεία της ΑΔΑΕ- ήταν μονόδρομος για την αξιωματική αντιπολίτευση.


Θεσμικά ήταν η τελευταία ευκαιρία που είχε στα χέρια της η αξιωματική αντιπολίτευση να υποχρεώσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να έρθουν και να απολογηθούν στη Βουλή για τα σημεία και τέρατα που, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκάλεσαν σε βάρος της δημοκρατίας, των συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ είναι, για όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, η τελευταία πράξη αντίστασης στην παρούσα Βουλή που ούτως η άλλως σε λίγο θα κλείσει,
κατά του ευτελισμού και της ακύρωσης των θεσμών, της καταρράκωσης της έννομης τάξης, της νομιμοποίησης του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στήσει στο μέγαρο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Είναι μάχη κατά της προσπάθειας που καταβάλλεται να συνηθίσει η κοινωνία παρόμοιες καταστάσεις και φαινόμενα.
Το σίγουρο είναι ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να
διαπιστώσει ποιος είναι ο πρωθυπουργός.
Είναι αυτός που για τους ίδιους προσχηματικούς λόγους δεν δίστασε να κολλήσει τη ρετσινιά της ενδεχόμενης προδοσίας στον αρχηγό του τρίτου κόμματος της Βουλής, σε υπουργό του, σε βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους στρατιωτική ηγεσία κ.ά.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, βέβαια, δεν ανακάλυψε ούτε έναν προδότη ούτε έναν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια γιατί από την αρχή δεν υπήρχε τέτοιος στους προαναφερόμενους και το ήξερε.
Δυστυχώς ζούμε την κατάρρευση του κράτους δικαίου και δημοκρατίας.
Με τη σιωπή τους οι αυτοαποκαλούμενοι “φιλελεύθεροι” δείχνουν τί πραγματικά είναι.
Ούτε η δράση του παρακράτους τους ενοχλεί ούτε το κράτος ωτακουστής ούτε οι επιθέσεις στους θεσμούς της πολιτείας.
Αλλά όταν ένας πρωθυπουργός χειρίζεται με αυτόν τον τρόπο την εθνική ασφάλεια, τότε εκείνος είναι ο επικίνδυνος γι’ αυτήν.
Και δεν χρειάζεται παρακολούθηση. Χρειάζεται αποπομπή.

Η Βουλή πλέον είναι ενήμερη για τον αρχηγό του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών τον εντολέα του παρακράτους γιατί υπάρχουν αποδείξεις και καλείται να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία η με την εκτροπή.


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2023 13:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV