Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού

Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2022 11:39

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ανοίγουν σήμερα τα ραντεβού

Το απόγευμα θα ανοίξει η πλατφόρμα για για τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπως είπε ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Μιλώντας στο ράδιο του ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι «δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο».


Όπως ανέφερε σύσταση για εμβολιασμό δεν υπάρχει για τον γενικό πληθυσμό αλλά μόνο για τους άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους – ευπαθή άτομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό.

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτούνταν αναμνηστική δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αύτη την στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό.


Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2022 11:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV