Σήμερα στην Καρωτή η κηδεία του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Ιανουαρίου, 2023 11:08

Σήμερα στην Καρωτή η κηδεία του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη

Στην Καρωτή Διδυμοτείχου, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό που γεννήθηκε, μεγάλωσε, είχε τα πρώτα μουσικά ακούσματα και ξεκίνησε την μεγάλη του πορεία στην μουσικοχορευτική παράδοση της Θράκης, και συνέβαλε τα μέγιστα στο να την γνωρίσει σε όλη την Ελλάδα αλλά και έξω από τα σύνορα της, κηδεύεται σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης.

Η είδηση του θανάτου του “Καραφύλλη” για τους εβρίτες και γνωστούς του, του “Δασκάλου”, όπως πολλοί ακόμα τον αποκαλούσαν καθώς όχι μόνο διέδωσε την μουσική της Θράκης αλλά και την δίδαξε τους νεότερους, έγινε γνωστή την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και προκάλεσε θλίψη σε όλη την Θράκη, που αποχαιρετά μια μεγάλη προσωπικότητα της που πρόσφερε όσο ελάχιστοι στην παράδοση της.

Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 1 το μεσημέρι στον ναό Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια η ταφή θα γίνει στα κοιμητήρια Καρωτής. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου έγινε γνωστό πως ο Δήμος θα έχει εκπροσώπηση στην κηδεία και θα στείλει στεφάνι. Ακόμη πολλοί σύλλογοι και φορείς έχουν με ανακοινώσεις εκφράσει την επιθυμία να παραστούν στην τελετή για να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο εβρίτη μουσικό.


Ο Δοϊτσίδης, μαζί με το Χρόνη Αηδονίδη, επίσης καταγόμενο από την Καρωτή, είναι ίσως οι γνωστότεροι ερμηνευτές της θρακιώτικής μουσικής, και μετάτρεψαν μέσα από την πορεία τους τον τοπικό χαρακτήρα των τραγουδιών και χορών της περιοχής τους σε “υπερτοπικό”. Πέρα από την τεράστια κληρονομιά ο Δοϊτσίδης άφησε πίσω και μια μεγάλη μουσική οικογένεια με πολλά από τα μέλη της να έχουν ήδη χαράξει μεγάλη πορεία όπως οι κόρες του Λαμπριάννα και Θεοπούλα, αλλά και ο εγγονός του Νίκος Αγγούσης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Ιανουαρίου, 2023 11:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV