Καθυστερημένη χαρακτηρίζει την αντίδραση της κυβέρνησης για τις καλύβες η Γκαρά

Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2019 18:45

Καθυστερημένη χαρακτηρίζει την αντίδραση της κυβέρνησης για τις καλύβες η Γκαρά

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει για 2 χρόνια το καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου σχολιάζει με δελτίο τύπου η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκαρά:

Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα των Εβριτών, αν και καθυστερημένο. Ακολούθησαν με μεγάλη καθυστέρηση και μόνο μετά τη λήξη των προθεσμιών, τις δικές μας προτάσεις, δημιουργώντας όμως νέες ασάφειες ως προς την επίλυση του θέματος των καλυβών.

Είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση τους, κοινοβουλευτικά, καθώς με την τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν παράταση 2 ετών για το καθεστώς των καλυβών, όπως ακριβώς ζητούσε και η δική μας τροπολογία που κατατέθηκε λίγο καιρό πριν. Η οποία και απορρίφθηκε αναιτιολόγητα, χωρίς καν να συζητηθεί. Προφανώς, η γνωστή παλαιοκομματική λογική του «έγινε κατόπιν ενεργειών μου» επανέρχεται.

Ωστόσο, η ρύθμιση που επιλέγεται τελικά για τις καλύβες, δημιουργεί ασάφεια ως προς την οριστική λύση, καθώς μεταθέτει εξειδικευμένες ρυθμίσεις στο προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφαιρώντας τις από τον Φορέα Διαχείρισης, που έχει ακριβή στοιχεία αλλά και τη δυνατότητα να διατυπώσει συγκεκριμένη λύση για τις καλύβες, μετά την έκδοση του Π.Δ.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη τροπολογία προϊδεάζει για το διαφαινόμενο σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης Natura, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα είναι ολέθρια συνολικά για τον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δεκαετίες αδράνειας η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για τις καλύβες, έδωσε την αρχική παράταση, βρήκε χρηματοδότηση και ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες οι οποίες και εκπονούνται, για την έκδοση του Π.Δ. και την οριστική λύση του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γκαρά είχε καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του καθεστώτος των καλυβών στα τέλη Οκτωβρίου η οποία είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση την αμέσως επόμενη ημέρα.Αντίστοιχη δραστηριότητα είχε και ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αναστάσιος Δημοσχάκης ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία ζητούσε οριστική λύση.


Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2019 18:45

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV