Απορρίφθηκε η τροπολογία της Γκαρά για τις καλύβες στο δέλτα του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2019 13:04

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Γκαρά για τις καλύβες στο δέλτα του Έβρου

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ λήγει μεθαύριο η περίοδος της διετούς αναστολής που προστάτευε τις καλύβες και πλέον ,αφού δεν ψηφίστηκε η τροπολογία της, θα πρέπει να κατεδαφιστούν.Η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση επισημαίνει η κ. Γκαρά:

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

 Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, η αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον Έβρο και τη Θράκη, αυτή τη φορά εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενδεικτική των προθέσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας η αφωνία και η απραξία των Βουλευτών της ΝΔ στον Έβρο, σε ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του δέλτα του Έβρου.

Τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την αναστολή των κατεδαφίσεων στις καλύβες στο δέλτα του Έβρου, των προστίμων αλλά και της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, ο αρμόδιος Υπουργός και συνολικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ανέλαβαν κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος, αλλά απέρριψαν και την τροπολογία που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά, στην οποία προβλεπόταν να χορηγηθεί παράταση για την εκκρεμότητα με τις καλύβες για επιπλέον 2 έτη.

Πιο συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» η Βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσε βουλευτική τροπολογία με την οποία ζητούσε να δοθεί παράταση για επιπλέον 2 έτη της προθεσμίας του άρθρου 122 του Ν.4495/2017, που προέβλεπε την αναστολή προστίμων και κατεδαφίσεων των καλυβών στο δέλτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση την ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονείται και ανατέθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το δεδομένο ότι στις 03 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε λίγες μόλις ημέρες, λήγει η περίοδος της διετούς αναστολής, γίνεται κατανοητό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός, με την αδράνεια που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα για το θέμα, αναλαμβάνουν προσωπικά έκαστος την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό προκύψει από εδώ και πέρα στην περιοχή του δέλτα του Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 1 Νοεμβρίου, 2019 13:04

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV