Κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο οι αγρότες στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Ιανουαρίου, 2019 20:26

Κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο οι αγρότες στην Ορεστιάδα

Με κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν με συλλαλητήριο στην πλατεία της Ορεστιάδας τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά λύση στα προβλήματά τους οι αγρότες της περιοχής.

Αυτή την απόφαση έλαβαν οι αγρότες στην σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στην Ορεστιάδα.

Ακόμη, την ημέρα του συλλαλητηρίου, αντιπροσωπεία θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ζητήσουν λύση σε προβλήματα που ταλαιπώρησαν τους αγρότες του νομού, όπως το μεγάλο πρόβλημα με το πράσινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργεια αλλά και η ξηρασία.

Οι αγρότες αποφάσισαν έπειτα από το επερχόμενο “προειδοποιητικό” συλλαλητήριο να ακολουθήσει άλλη μία σύσκεψη στις 22 Ιανουαρίου για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις, αν και ήδη οι περισσότεροι αγρότες είναι υπέρ της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής και είναι προετοιμασμένοι να βγουν στο δρόμο στις 28 του μήνα.

Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “η Ενότητα”

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019   στην πλατεία της Ορ/δας ώρα 11   συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων

 Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Η φετινή χρόνιά είναι για όλους μας  μια δύσκολη χρονιά. Από τη μια τα συσσωρευμένα προβλήματα από τις πολιτικές της ΚΑΠ και των Ελληνικών κυβερνήσεων και από την άλλη ο αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που ΔΕΝ   μας  καλύπτει και ΔΕΝ  αποζημιώνει στο 100% τις  ζημιές,   από όλες τις αιτίες καταστροφής,  σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο,  μας έχουν  φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Αδυνατούμε πια να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας , αδυνατούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματά μας αλλά σιωπά.  Συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις,   πολιτική που έχει σαν στόχο να καταστρέψει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους , για να χαρίσει  τη γη και το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας  των αγροτικών προϊόντων  σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και  νεοτσιφλικάδες.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι  βγαίνουμε δυναμικά στο δρόμο του αγώνα  και διεκδικούμε:

  • Να ξοφλήσει εδώ και τώρα η ΕΒΖ τις υποχρεώσεις της προς τους τευτλοπαραγωγούς.
  • Να καλύψει η κυβέρνηση τις απώλειες εισοδήματος από την ανομβρία και το πράσινο σκουλήκι.
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
  • Να σταματήσουν τα χαράτσια και η φοροληστεία .
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000ευρώ για κάθε παιδί.
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • ΕΛΓΑ: κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Είμαστε πολλοί, έχουμε το δίκαιο, με οργάνωση και αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Ιανουαρίου, 2019 20:26

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV