Κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής η επιστολή των Προέδρων Β. Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 10 Ιουλίου, 2018 15:37

Κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής η επιστολή των Προέδρων Β. Έβρου

Ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Έβρου την Ανοιχτή επιστολή των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων Βορείου Έβρου σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. (μπορείτε να την δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές του Νομού μας, οι έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας που ακολούθησε είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί μέρος της παραγωγής για τους αγρότες μας, να καθυστερήσει η σπορά ή σε κάποιες περιπτώσεις να ακολουθήσει επανασπορά λόγω αλλοίωσης του αρχικού σπόρου.

Με αυτά τα δεδομένα και μετά από διαβούλευση που ακολούθησε, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Βορείου Έβρου προτείνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων  για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Έβρου, στο πλαίσιο των διαδικασιών της Βουλής και του Κοινοβουλευτικού Έλεγχου, κατέθεσαν ως Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων τη συγκεκριμένη επιστολή, και αναμένουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν για τις απαραίτητες ενέργειες.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. κ.  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων Βορείου Έβρου σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Ρίζος Δημήτρης, Γκαρά Αναστασία και Καΐσας Γιώργος, καταθέτουν ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων την επιστολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελακίων, Ασβεστάδων, Ασπρονερίου, Διδυμοτείχου, Ελληνοχωρίου, Ισαακίου, Καρωτής, Κουφόβουνου, Κυανής, Μάνης, Ποιμενικού, Πραγγίου, Πυθίου, Σιτοχωρίου, Σοφικού, με κύριο θέμα τις καταστροφικές, για τις καλλιέργειες, καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2018
Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Γκαρά Αναστασία
Καΐσας Γιώργος
Ρίζος Δημήτρης

 


Συντάκτης Νewsroom 10 Ιουλίου, 2018 15:37

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV