Καλύτερη η κατάσταση στη Σαμοθράκη- Αβέβαιο το ακτοπλοϊκό μέλλον του νησιού

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 16 Αυγούστου, 2019 12:07

Καλύτερη η κατάσταση στη Σαμοθράκη- Αβέβαιο το ακτοπλοϊκό μέλλον του νησιού

Παρότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο νησί της Σαμοθράκης καθώς τις τελευταίες δύο μέρες αρκετοί εγκλωβισμένοι πολίτες και τουρίστες έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη αβέβαιο παραμένει το ακτοπλοϊκό μέλλον του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα μετά τα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν από την  εταιρία «Seajets» στις 14 και 15 Αυγούστου, 1500 πολίτες που ήταν εγκλωβισμένοι για μέρες στο νησί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Όμως στο νησί παραμένουν πάνω από 500 πολίτες μαζί και πολλά από τα οχήματα  που είχαν οι τουρίστες και κάτοικοι του νησιού που είναι παγιδευμένοι σε αυτή την μεγάλη ταλαιπωρία που ως τώρα διήρκεσε εννιά μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radioevros.gr από την Λιμενική αρχή Σαμοθράκης και το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής επιβεβαιώνεται ότι αύριο Σάββατο 17 Αυγούστου θα γίνουν τα εξής δρομολόγια από την Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη:

  • 10:30
  • 15:30
  • 20:30

Έπειτα από αυτά τα δρομολόγια δεν υπάρχει κάτι σίγουρο καθώς η κατάσταση πηγαίνει μέρα με την μέρα. Οι εκτιμήσεις από την Λιμενική αρχή Σαμοθράκης αναφέρουν πως το οχηματαγωγό «Άναξ» θα κάνει κάποια δρομολόγια χωρίς να υπάρχει κάτι σίγουρο.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιβεβαίωσε την πληροφορία πως θα υπάρχουν αύριο Σάββατο 17 Αυγούστου τρία δρομολόγια αλλά και πως η κατάσταση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού προγραμματίζεται μέρα με την μέρα, κάτι το οποίο δείχνει την αβεβαιότητα που βρίσκεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Αναφορικά με το θέμα του τουρισμού στο νησί ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό  καθώς όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ήδη υπάρχουν υψηλά ποσοστά ακυρώσεων και μάλιστα οι ακυρώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο άγγιξαν το 100%.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις δύο τελευταίες αναρτήσεις που έχει κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι: «Η κατάσταση στη Σαμοθράκη σταδιακά εξομαλύνεται. Είμαστε από την περασμένη εβδομάδα σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες του νησιού, μεταφέροντας στο αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας την αγωνία τους για την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης. Ενημερώνουμε παράλληλα και τους πρέσβεις των οποίων πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στο νησί ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τους πολίτες των χωρών τους». Ακόμη προσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τους επαγγελματίες του νησιού με σκοπό την ενίσχυση του μετά από το πλήγμα των τελευταίων ημερών: «Τέλος προγραμματίσαμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να υλοποιηθούν άμεσα δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του νησιού. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο ναυτιλίας τρόπους ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε ανάλογες περιπτώσεις».


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 16 Αυγούστου, 2019 12:07

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV