Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό της Σαμοθράκης – Άμεση η ανάγκη τροφοδοσίας

Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2019 14:14

Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό της Σαμοθράκης – Άμεση η ανάγκη τροφοδοσίας

Για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού και με την λύση να αναμένεται από αύριο μίλησαν στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Σαμοθράκης και ξενοδόχος Γιάννης Γλήνιας.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πρωτοβουλίες για διευκόλυνση της προσωρινής αναγκαίας επέκτασης της διαβίωσης των ταξιδιωτών στο νησί από τους επαγγελματίες, προσπάθειες που συνεχίζονται με σκοπό την υποστήριξη στους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες που έχουν επείγουσες ανάγκες. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης σε συνεργασία με την περιφέρεια προβλέφθηκαν τρόφιμα για την σίτιση  των επισκεπτών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί του Έβρου τις τελευταίες μέρες, αριθμός που αγγίζει συνολικά 1500-2000 άτομα, σύμφωνα με τον κ. Γλήνια.

Σε πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχτεί το θέμα της έλλειψης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την αγορά του νησιού, λόγω του πολυήμερου αποκλεισμού και της παραμονής τόσων ατόμων, θέμα για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας την δρομολόγηση οχηματαγωγού για μεταφορά εμπορευμάτων, όπως ενημέρωσε ο κ. Βίτσας. Η τροφοδοσία είναι η κορυφαία ανάγκη για το νησί τόνισε ο Δήμαρχος, καθώς το Καταμαράν που αναμένεται αύριο για την εξυπηρέτηση των επιβατών δεν έχει την δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η επόμενη μέρα

Καλύτερες εξελίξεις αναμένονται από αύριο με την κατάπλευση του «Andros jet» στο νησί, ωστόσο τουρισμός του νησιού ενόψει Δεκαπενταύγουστου δέχτηκε μεγάλο πλήγμα καθώς οι ακυρώσεις που έγιναν σε καταλύματα  άγγιξαν σήμερα το 100%, όπως είπε ο κ. Γλήνιας, με τον Δήμαρχο να συμπληρώνει πως άλλες χρονιές την αντίστοιχη περίοδο δεν επαρκούσαν οι χώροι εστίασης για να καλύψουν τους επισκέπτες του νησιού.

Οι συνέπειες στον τουρισμό

Η ζημιά στον τουρισμό του νησιού, στην οικονομία και ευρύτερα στην εικόνα του τόπου θεωρείται τεράστια και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιστραφεί, αν αυτό είναι δυνατό.Σύμφωνα με τον δήμαρχο ο τουρισμός είναι η βασικότερη πηγή εισοδήματος για το μεγαλύτερο μέρος των ντόπιων και λόγω της φετινής κατάστασης θεωρούνται τεράστιες οι οικονομικές επιπτώσεις. Ήδη φορείς και επαγγελματίες του νησιού, αναμένεται να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις προς κάθε αρμόδιο που φέρει ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται η Σαμοθράκη τις τελευταίες μέρες όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών. Για το θέμα δήλωσε ενήμερος ο κ. Βίτσας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε για ανάλογη κίνηση από πλευράς Δήμου ανέφερε πως το θέμα θα συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η μόνη ελπίδα διάσωσης του τοπικού τουρισμού στο πλαίσιο προσπάθειας να σώσουν ότι έχει απομείνει από την φετινή σεζόν, μιας και θεωρείται δεδομένο πως ο φετινός δεκαπενταύγουστος δεν σώζεται,είναι μία  καμπάνια προώθησης των θετικών στοιχείων του νησιού, σύμφωνα με τον κ. Γλήνια και μάλιστα  έκανε πρόσκληση σε φορείς όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και σε όλους τους Δήμους να συμβάλλουν σε μία τέτοια προσπάθεια.

Τέλος αναφέρθηκε η χθεσινή πυρκαγιά στην Καμαριώτισσα η οποία ευτυχώς σβήστηκε άμεσα μετά από παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των πολιτών του νησιού και δεν προχώρησε, καθώς η προσέγγιση χθες οποιοδήποτε είδους βοήθειας θεωρούνταν αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας:


Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2019 14:14

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV