Να καλυφθεί άμεσα η θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Φεβρουαρίου, 2023 14:23

Να καλυφθεί άμεσα η θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Την άμεση κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων ζητά από ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, εκτός από την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου ο Ι.Σ.Ε. ζητά μέχρι να προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων να παραταθεί η θητεία της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας.

Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές. Επαναλαμβάνουμε τέλος το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές” σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία κλείνει με τον Ιατρικό Σύλλογο να καλεί τους Βουλευτές του νομού και αιρετούς να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.


Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.

Έως ότου όμως προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων (το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας), θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο την παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.

Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.

Επαναλαμβάνουμε τέλος το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους και φορείς, να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Φεβρουαρίου, 2023 14:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV