Μήνυμα Ιερώνυμου από τις Καστανιές για την απουσία των Ευρωπαίων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2020 16:08

Μήνυμα Ιερώνυμου από τις Καστανιές για την απουσία των Ευρωπαίων

Τον Έβρο επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη αρχικά στο Πέταλο στο Δέλτα Έβρου, όπου συνάντησε και συνομίλησε με στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες όπου μίλησε για την κατάσταση και έδωσε τις ευχές του σε όσους φυλάνε τα σύνορα.

Στην συνέχεια μετέβη στην περιοχή των Καστανεών και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου τον καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στους παριστάμενους μιλώντας για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή των συνόρων τις τελευταίες ημέρες. Σχολιάζοντας τα γεγονότα αναφέρθηκε σε “εργαλειοποίηση” ανθρώπων από τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και στις ευθύνες που φέρει η Ευρώπη και την υποστήριξη που οφείλει όχι μόνο οικονομικά για τα όσα προφέρουν αυτές τις μέρες. Ακόμη αναφερόμενος στην ελληνική πλευρά εξέφρασε την συγκίνηση, την υπερηφάνεια, τις ευχαριστίες και τις ευχές του προς τους ενστόλους και τους κατοίκους της περιοχής: “είναι ώρες δύσκολες αλλά μας κάνουν περήφανους“.

Ο Αρχιεπίσκοπος χάρισε στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας από μία Καινή Διαθήκη ευχόμενος “να υλοποιηθούν τα όσα ανακοίνωσαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις Καστανιές και όταν ξανάρθουμε να είναι όλα ειρηνικά και όμορφα“.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης ενώ στον Άγιο Γεώργιο στις Καστανιές βρέθηκαν για λίγο μαζί του ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης ,ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Άγγελος Ιλαρίδης οι οποίοι έψαλαν μαζί του το “τη Υπερμάχω” και αποχώρησαν στο πεδίο της μάχης όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2020 16:08

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV