Παραδόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου η δωρεά στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 4 Μαρτίου, 2020 16:16

Παραδόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου η δωρεά στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Παραδόθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου η δωρεά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό από τη Σουηδία μέσω της Ρόδου στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

Την δωρεά εξασφάλισε ο σύλλογος καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Έβρου “Μαζί για ζωή” ενώ για το θέμα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η πρόεδρος του συλλόγου Εύη Ορφανού.

Στην αρχή της συζήτησης η κ. Ορφανού ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης της δωρεάς αυτής που είναι στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη και ενώνει τον Βόρειο Έβρο με την Ρόδο ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να στηριχθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς είναι η βορειότερη μεγάλη δομή υγείας στη χώρα και η πρώτη από τα σύνορα ενώ παρέχει υπηρεσίες στο βόρειο Έβρο, κάτι το οποίο τις τελευταίες μέρες κρίνεται ακόμα πιο αναγκαίο με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα.


Στη συνέχεια ευχαρίστησε την πρόεδρο του φιλανθρωπικού συλλόγου της Ρόδου κ. Σταυριανού για την άψογη συνεργασία ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η δωρεά, που από την ίδια την κ. Ορφανού χαρακτηρίστηκε ως ένα “θαύμα” που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η τεράστια αυτή δωρεά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό βαρους 13 τόνων που παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 48 ηλεκτρικά κρεβάτια, μηχάνημα υπερήχου, ένα χειρουργικό τραπέζι μεγάλης χρηματικής αξίας, καρδιογράφους και πολλά αναλώσιμα υλικά μεγάλης χρηματικής αξίας.

Η ολοκλήρωση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξή του συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βόρειου Έβρου «Μαζί για ζωή», του συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για ζωή»  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου «Αγία Μαρίνα».


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 4 Μαρτίου, 2020 16:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV